JO 2024, cazul dronei de la antrenamentul Noii Zeelande: Un membru al stafului echipei de fotbal feminin a Canadei a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru spionaj

Un membru al stafului echipei de fotbal feminin a Canadei a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru spionaj la Jocurile Olimpice de la Paris, relatează Le Figaro.

Luni, antrenamentul echipei de fotbal feminin a Noii Zeelande a fost întrerupt de o dronă pilotată de un membru al stafului canadian.

În timp ce jucătoarele neo-zeelandeze se antrenau luni, sesiunea lor a fost întreruptă de o dronă pilotată de un membru necreditat al delegaţiei canadiene. Comitetul Olimpic din Noua Zeelandă a raportat imediat incidentul la CIO. Această „metodă de spionaj” a fost luată în serios, iar cazul s-a încheiat miercuri.

Infractorul, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Pedeapsa a fost acceptată. „Judecat miercuri după-amiază în cadrul unei şedinţe preliminare de recunoaştere a vinovăţiei (CRPC), acesta şi-a acceptat pedeapsa”, a precizat parchetul din Saint-Étienne, însărcinat cu acest dosar.

Cele două echipe debutează joi pe tabloul feminin, iar canadiencele vor trebui să se descurce fără antrenoarea lor, Bev Priestman, care a decis să se retragă. „Eu sunt responsabilă în ultimă instanţă pentru desfăşurarea programului nostru. Prin urmare, pentru a sublinia angajamentul echipei noastre faţă de integritate, am decis să mă retrag voluntar din funcţia de antrenor al meciului de joi. Într-un spirit de responsabilitate, fac acest lucru având în vedere interesele ambelor echipe şi pentru a mă asigura că toată lumea simte că spiritul sportiv al acestui meci este respectat”, a declarat ea.

Meciul începe la ora 17:00 a Franţei, pe Stade Geoffroy-Guichard.

 

Candlemass, Dordeduh, Thy Catafalque şi Diluvian Collapse, la Posada Rock Festival 2024

Guvernul adoptă măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. Ciolacu: Nu vrem să mai permitem situaţii inadmisibile, cum au fost cele din iunie, generate mai ales de unii primari din Capitală