VIDEO ÎPS Teodosie îi avertizează pe români: ‘Zilele fără rugăciune sunt zile negre’

IPS Teodosie a declarat că 2025 este un an ”care se arată luminos, frumos” şi a adăugat că doreşte să fie tot anul la fel de senin cum a fost în ziua de Bobotează şi ”să ne aducă roade, să avem discernământ în tot ce facem”, informează NEWS.RO.

Manifestarea de Bobotează de la Constanţa a început, luni, la ora 7.30, atunci când IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. După ora 11.00, a avut loc tradiţionala procesiune de Bobotează, de la catedrală până în Portul Turistic Tomis.

Arhiepiscopul Tomisului a parcurs acest drum într-o caleaşcă, la fel ca în ultimii ani. În procesiune au fost şi care cu apă, trase de boi şi măgari.

Unii credincioşi au însoţit această procesiune de la catedrală, iar alţii au preferat să meargă direct în Portul Tomis, acolo unde, înainte de ora 12.00, un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de Sfinţire Mare a Apei.

La sfârşitul acesteia, IPS Teodosie s-a urcat pe o şalupă şi a aruncat trei cruci în apa din Portul Tomis, iar mai mulţi tineri au sărit pentru a le recupera. Cei trei care au reuşit să aducă la mal crucile au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Tomisului.

”2025 este un an care se arată luminos, frumos, să fie tot anul ca seninul de astăzi, să ne aducă roade, să avem discernământ în tot ce facem. Să alegem întotdeauna binele, să fugim de rău. (…) Puneţi-vă în mintea şi inima dumneavoastră un ideal frumos pentru anul acesta. Să fiţi mai productivi, mai rugători, mai aproape de Dumnezeu şi mai aproape de semeni, pentru că astăzi ne-am luminat cu Duhul Sfânt şi acest Duh Sfânt îl putem păstra în sufletele noastre, în rugăciunea de fiecare zi. Să nu fie zile fără rugăciune, că acelea sunt zile negre”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului jurnaliştilor, după ce a aruncat crucile în mare şi a revenit pe mal.

El a precizat că nici în acest an nu a existat ”gerul Bobotezii”, dar că nu acesta este important, ci cum îşi pregătesc credincioşii sufletul pentru a păstra darurile Bobotezii.

”N-avem nici anul acesta gerul Bobotezii, dar nu gerul contează, ci contează sufletul nostru cum îl pregătim pentru a păstra darurile Bobotezii. Harul Sfântului Duh face apa nestricăcioasă. Avem apă din 2002 şi nu s-a stricat nicicum, e apă proaspătă şi ortodocşii se bucură mereu de această dragoste a lui Dumnezeu şi răspunsul lui Dumnezeu cel bun la dragostea şi credinţa curată pe care ne-a lăsat-o şi am păstrat-o. Să o păstrăm mai departe”, a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.

La finalul ceremoniei religioase, cele 200.000 de PET-uri cu apă sfinţită au fost împărţite credincioşilor. De asemenea, carele de apă sfinţită trase de boi şi măgari au plecat pe principalele bulevarde din Constanţa pentru ca preoţii să ofere apă sfinţită credincioşilor care nu au putut să fie prezenţi la ceremonia religioasă.

Sebastian Burduja, vești de ultimă oră pentru milioane de oameni: Orice decizie am lua, cu siguranță românii cu venituri mici vor fi ajutați în continuare

FOTO Magia Târgului de Crăciun din Craiova. Cât de vizitat a fost cel mai impunător târg din Europa