„Leul de hârtie: biletele Ministerului Finanţelor (1919-1920)”, expoziţie deschisă timp de o lună la Muzeul Naţional de Istorie a României/ FOTO

Expoziţia „Leul de hârtie: biletele Ministerului Finanţelor (1919-1920)” poate fi văzută doar o lună la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR). Aceasta va fi accesibilă publicului la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti, în sala „Lapidarium”, începând de joi, 1 august.

Continuând seria prezentării unor exemplare rare de bancnote româneşti, iniţiată în anul 2023 prin etalarea biletelor ipotecare – primii lei din hârtie, în acest an vor fi expuse bancnote dintr-o serie fabricată în anii 1919-1920, în Statele Unite ale Americii, la comanda Ministerului de Finanţe.

Aceste bilete, nefiind puse în circulaţie şi distruse ulterior (după sursele Băncii Naţionale a României), sunt rarisime în serii complete, în stare foarte bună de conservare şi cu numere de serie consecutive, cum sunt piesele care fac parte din expoziţie.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 1 august – 1 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 10ꓽ00 – 18ꓽ00.

Curatorii proiectului expoziţional sunt Tudor Alexandru Martin şi Marius Gabriel Neculae, (MNIR).

JO de la Paris: Unii sportivi cubanezi şi-au vândut medaliile pentru a-şi completa veniturile

Marcel Ciolacu: Întâlnirea cu Viktor Orban, o întâlnire normală, între două state vecine. Domnul Orban a spus foarte clar că ne va susţine pentru aderarea la Schengen fără niciun fel de condiţionare şi o va trece pe ordinea de zi