Baschet masculin: Conducător de joc din NBA pentru campioana U BT Cluj

Campioana U Banca Transilvania Cluj a anunţat, vineri, transferul jucătorului american Zavier Marquis Simpson, care evoluează pe postul de conducător de joc.

În vârstă de 27 de ani şi 1.73 metri înălţime, a absolvit Michigan College, iar în noiembrie 2020 a semnat cu Los Angeles Lakers, continuând în G-League, la Oklahoma City Blue.

A urmat Oklahoma City Thunder, în 2022, cu debut împotriva celor de la Portland Trail Blazers, când a izbutit 10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări şi 2 capace. Conducătorul de joc a mai făcut meciuri bune împotriva lui Utah Jazz şi Los Angeles Clippers, totalizând 4 apariţii în maioul celor de la City Thunder, cu statistici de 11.0 puncte, 7.5 pase decisive şi 5.3 recuperări.

Totodată, Simpson a mai jucat pentru Grises de Humacao (Puerto Rico) şi Motor City Cruise (G-League), în sezonul precedent. Zavier a fost unul dintre cei mai productivi jucători din ediţia anterioară a G-League, contabilizând medii de 19.5 puncte, 8.3 pase decisive şi 4.8 recuperări, anunţă U BT Cluj.

Drept urmare, în primăvară a fost din nou ales de către o franciză din NBA, şi anume Memphis Grizzlies. Noul nostru conducător de joc a evoluat în 7 meciuri disputate în ultima parte a stagiunii şi a strâns statistici de 6.0 puncte, 3.6 pase decisive şi 2.9 recuperări.

Cu U BT Cluj, Simpson va juca şi în BKT EuroCup, primul meci fiind programat în 25 septembrie, în BT Arena, cu Cedevita Ljubljana. Meciurile din tur se joacă între 24 septembrie – 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie.

 

OpenAI a anunţat un motor de căutare numit SearchGPT

Ministerul Educaţiei: România, poziţia a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii, în urma Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete / O fată din Cluj-Napoca reuşeşte să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată