SpaceX şi NASA vor lansa luna viitoare misiunea Crew-9 – VIDEO

SpaceX şi NASA au anunţat, vineri, că intenţionează să lanseze misiunea Crew-9 a agenţiei spaţiale către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) nu mai devreme de 18 august, transmite Reuters.

 

 

 

 

Anunţul vine la o zi după ce Administraţia Federală a Aviaţiei a autorizat racheta Falcon 9 a SpaceX să revină în spaţiu, după ce o defecţiune rară la mijlocul zborului, la începutul acestei luni, a blocat-o la sol.

Falcon 9, cea mai utilizată rachetă din lume, a fost reţinută la sol după ce o rachetă s-a rupt în spaţiu şi a distrus încărcătura sa de sateliţi Starlink, aceasta fiind prima defecţiune în mai mult de şapte ani a unei rachete pe care se bazează industria spaţială mondială.

NASA şi SpaceX vor îmbarca, în cea de-a noua misiune de rotaţie a echipajului către ISS, astronauţii NASA Zena Cardman, Nick Hague, Stephanie Wilson şi cosmonautul Roscosmos Alexander Gorbunov, lansaţi la bordul unei nave spaţiale SpaceX Dragon deasupra unei rachete Falcon 9.

 

 

 

Preşedintele Iohannis a stat lângă Maia Sandu la ceremonia de deschidere a JO. Preşedinta Republicii Moldova a fost îmbrăcată în costum tradiţional – FOTO

Amazon, cercetată într-o a doua anchetă la Milano, pentru evaziune fiscală – surse