Mihai Poliţeanu: Îmi doresc să fie o majoritate construită împreună sau în jurul partidului local care m-a susţinut / Vreau să creez o majoritate fără PSD şi PNL / Iulian Dumitrescu şi Andrei Volosevici s-au măcinat într-un conflict perpetuu

Primarul ales al municipiului Ploieşti, Mihai Poliţeanu, a afirmat, sâmbătă, că ăşi doreşte să realizeze o majoritate în Consiliul Local în jurul partidului local care l-a susţinut şi ar vrea ca PSD şi PNL să nu facă parte din această majoritate.

”Vreau să am relaţii bune cu toate partidele reprezentate în Consiliul Local Ploieşti, pentru că Ploieştiul vine după ce puţin 8 ani de zile de războaie între primar şi Consiliul Local, în ultimele două mandate, între primar şi preşedintele Consiliului Judeţean, la fel în ultimele două mandate. Lucrurile astea trebuie să se schimbe, relaţia asta de adversitate perpetuă care afectează în mod direct viaţa ploieştenilor e clar că trebuie să se schimbe şi e clar că va exista responsabilitatea din partea tuturor partidelor politice. Cel puţin PSD şi PNL ar fi trebuit să fi învăţat, sper, lecţia acestor alegeri pentru că şi Iulian Dumitrescu (preşedintele CJ Prahova – n.r) şi Andrei Volosevici (primarul municipiului Ploieşti – n.r.) s-au măcinat într-un conflict perpetuu care a  afectat viaţa ploeştenilor şi măcar din punct de vedere politic sper că toată lumea a învăţat ceva, dacă nu cumva şi mai bine ar fi să ne gândim cu toţii la interesul ploieştenilor”, a declarat Mihai Poliţeanu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Mihai Poliţeanu a mai spus că îşi doreşte o majoritate construită în jurul partidului care l-a susţinut în alegerile locale, Mişcarea Noi, Ploieştenii.

”În ceea ce priveşte majoritatea, eu îmi doresc, nu ştiu dacă se va întâmpla, îmi doresc să fie o majoritate construită împreună sau în jurul partidului local care m-a susţinut. Partidul local  se numeşte Mişcarea Noi, Ploieştenii. A fost înfiinţat pe 1 februarie, atunci a fost lansat public, înfiinţat cu toţi paşii legali, terminaţi chiar mai târziu cu o lună şi jumătate. Avem 4 consilieri locali, ceea ce este  absolut fabulos. Aproape 15 la sută din nimic. Nimeni nu ştia că există acest partid la 1 februarie 2024”, a spus Poliţeanu.

Totodată, primarul ales al municipiului Ploieşti a precizat că majoritatea trebuie să fie formată din 14 consilieri locali, iar acest lucru este posibil.

”Majoritatea trebuie să fie din 14 consilieri locali, pentru că sunt 27 de consilieri locali. Eu am făcut o propunere publică şi o promisiune că o să încerc să fac acest lucru, să creez o majoritate fără PSD şi PNL. Matematic se poate. Îmi era foarte clar, în ciuda optimismului nefundamentat al PSD şi PNL, îmi era clar că orice majoritate în Consiliul Local Ploieşti se va face din cel puţin 3 partide. Într-adevăr, trebuie să fie cel puţin 3 partide. Este vorba de Mişcarea Noi, Ploieştenii, de Alianţa ADU, dacă mai există. Deci sunt 4 de la Mişcarea Noi, Ploieştenii, 3 USR, 1 PMP, 1 de la Forţa Dreptei. De asemenea este un partid care acum se numeşte România în acţiune şi care are 2 consilieri locali şi mai este AUR care are 4 consilieri locali. La nivel local nu este vorba de ideologii, pentru că lipsa asfaltului, lipsa canalizării, lipsa apei calde, nu e problemă de ideologie. Îmi doresc (această majoritate -n.r.), nu ştiu dacă va ieşi”, a adăugat Mihai Poliţeanu.

 

 

Primarul ales din Ploieşti: Sunt câţiva politruci în Primărie care trebuie să dispară

Mihai Poliţeanu: Sebastian Ghiţă sigur mai controlează politica din Ploieşti / În continuare Sebastian Ghiţă este cetăţean de onoare al Ploieştiului, cu protecţia tuturor partidelor care au fost în Consiliul Local în 2024