Maramureş: Ucrainean aflat de trei zile în zona montană, căutat de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră / Este blocat deasupra unei cascade, într-o prăpastie de peste 200 metri / Este obosit şi fără hrană

Un ucrainean aflat de trei zile în zona montană din Maramureş este căutat, duminică seară, de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră. El este blocat deasupra unei cascade, într-o prăpastie de peste 200 metri, fără a avea hrană.

”Salvatorii montani se află într-o nouă acţiune de căutare – salvare a altui cetăţean ucrainean aflat de mai bine de 3 zile şi nopţi pe drum, fără hrană, obosit şi fără a avea posibilitatea de a se orienta. Apelul venit prin 112 a mobilizat echipa Salvamont Maramureş care împreună cu echipa Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului vor urca sus în munte pentru a-l coborî pe ucrainean care în acest moment este blocat deasupra unei cascade într-o prăpastie de peste 200 metri”, a transmis, duminică seară, Salvamont Maramureş.

Mai devreme în cursul zilei de duminică, în timpul lucrărilor de reamenajare a unor trasee în M-ţii Maramureşului, salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureş au găsit un cetăţean ucrainean rătăcit într-o zonă cu acces dificil.

L-au ajutat să coboare muntele, jos la baza muntelui fiind preluat de poliţiştii de frontieră.

 

 

JO de la Paris – tenis: Irina Begu şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur la dublu

Jocurile Olimpice – înot: Rebecca Diaconescu nu a reuşit să treacă de semifinale la 200 metri liber