„Bucureştiul are 13 miliarde, 1 miliard se duce la fond de solidaritate, rămân 12, din care, aşa cum este acum, abia 4 vin la Primăria Capitalei, 8 la primăriile de sector şi din astea 4 noi plătim două miliarde şi jumătate subvenţii, deci raportul e 1,5 la 8, care e total, total dezechilibrat. Răspunsul trebuie să vină de la conducerea coaliţiei, dacă este de modificat ceva”, a declarat edilul la finalul şedinţei.
Întrebat dacă consideră că ar fi vorba despre o răzbunare politică, el a arătat că este vorba despre „grupuri de interese din jurul sectoarelor”.
„Nu, este pur şi simplu presiunea grupurilor de interese din jurul sectoarelor care, iată, are întâietate faţă de votul bucureştenilor. (…) Sunt borduri, panseluţe, fel de fel de amenajări care bineînţeles că sunt, dacă ai oricâţi bani, poţi să le faci, dar în momentul în care noi avem o problemă pe transportul public, avem o problemă pe termoficare, avem mari lucrări de infrastructură care ar putea să degreveze traficul, cum ar fi inelul median, nu mai vorbesc de spitale, evident că trebuie să duci banii acolo şi nu la mici lucrări de amenajare”, a explicat el.
În opinia sa, există riscul ca în acest an să nu mai aibă bani de investiţii.
„Acesta este riscul, da. Pentru că, dacă din 4 miliarde dăm două miliarde şi jumătate la subvenţii, mai sunt cheltuieli obligatorii, datoria publică, şi rămânem cu foarte, foarte puţini bani pentru chestiuni curente, ajutor pentru medicamente şi lucruri din astea în spitale şi asta-i tot”, a afirmat Nicuşor Dan.
Referitor la faptul că a trecut marţi şi un amendament care ar transpune referendumul în lege, Nicuşor Dan a spus că decizia este la Comisia reunită de buget, iar „decizia este ca de obicei politică”. „Încerc, până la momentul acela, să fiu în contact cu liderii coaliţiei. Sunt rezervat”, a mai menţionat edilul