Cum poți crește șansele de vindecare în cazul unei boli grave

Multe dintre bolile oncologice beneficiază în prezent de tratament cu viză curativă, dacă acestea sunt diagnosticate la timp și tratate corespunzător. Cancerul de col uterin este unul dintre tipurile de cancer care pot fi depistate precoce, iar un rol esențial în acest sens îl au controalele periodice și testele de screening, precum testul Babeș Papanicolau și testul HPV.

Odată diagnosticul de cancer de col uterin confirmat, pasul următor este stabilirea planului de tratament. În funcție de caz, acesta poate include intervenția chirurgicală, chimioterapia, radioterapia, imunoterapia, brahiterapia sau terapia biologică țintită. Pentru un management integrat al cancerului de col uterin și pentru obținerea celor mai bune rezultate pe termen lung, este foarte important ca pacientele să se adreseze unor centre specializate, în care să aibă acces la servicii medicale integrate, prin consultații medicale, investigații performante pentru un diagnostic avansat al cancerului, tratament multimodal și monitorizare de lungă durată.

Centrul Oncologic SANADOR este cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat din România, care oferă acces pacienților servicii medicale complete, integrate, într-o abordare multidisciplinară și într-un singur loc, astfel încât persoanele aflate în suferință să nu fie nevoite să se deplaseze și în alte centre. În plus, la Centrul Oncologic SANADOR multe proceduri sunt disponibile gratuit, prin decontare CAS.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții beneficiază de proceduri moderne de oncologie medicală, radioterapie și medicină nucleară, în funcție de caz și de indicația medicală stabilită. Cea mai bună decizie terapeutică este stabilită în comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), formată din medici din diferite specilaizări și cu vastă experiență în tratarea cancerului. Atunci când există indicație de tratament pentru cancer prin chirurgie oncologică, intervențiile sunt realizate în deplină siguranță la Spitalul Clinic SANADOR, conectat la Centrul Oncologic SANADOR printr-o pasarelă, într-un bloc operator foarte bine dotat, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.

Pacienții cu cancer beneficiază la Centrul Oncologic SANADOR și de monitorizare pe termen lung, în vederea evaluării eficacității tratamentului oncologic și a identificării a unor eventuale recidive. Astfel, au acces la consultații de specialitate, analize de laborator și investigații imagistice performante, realizate cu aparatură de ultimă generație, precum RMN 3 Tesla, CT 128 slice, PET-CT sau SPECT-CT.

În cazul pacientelor cu cancer de col uterin, acestea au acces la Centrul Oncologic SANADOR la tratament integrat, printr-o abordare multimodală, adaptată fiecărui caz în parte. Printre metodele de tratament disponibile la Centrul Oncologic SANADOR se regăsește și una dintre cele mai avansate proceduri terapeutice recomandate pentru cancerul de col uterin, respectiv brahiterapia interstițială, efectuată cu un echipament ultraperformant, în condiții de maximă siguranță și cu precizie ridicată.

În fiecare an, la nivel global, ziua de 4 februarie marchează Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, prilej cu care se aduce din nou în atenție importanța prevenției și a diagnosticării la timp a cancerului, când boala poate beneficia de tratament cu viză curativă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Aeroporturile din Europa devin „pet-friendly”. Când ar putea apărea și în România spații speciale pentru animale

Caracatița din ‘Dosarul Nordis’: ‘Planul Roșu’ era pe masă, dar a fost ignorat. Țepe de proporții, cu ‘binecuvântarea’ statului