Tragerea la sorți pentru EURO U21 din 2027: România, în urna a doua

Urnele pentru tragerea la sorţi sunt următoarele:

Urna 1: Spania, Anglia, Portugalia, Ţările de Jos, Germania, Franţa, Ucraina, Italia, Danemarca

Urna 2: ROMÂNIA, Elveţia, Croaţia, Cehia, Polonia, Norvegia, Belgia, Georgia, Irlanda

Urna 3: Slovenia, Finlanda, Suedia, Austria, Slovacia, Grecia, Islanda, Ungaria, Bulgaria

Urna 4: Scoţia, Ţara Galilor, Israel, Macedonia de Nord, Turcia, Kosovo, Irlanda de Nord, Insulele Feroe, Republica Moldova

Urna 5: Belarus, Muntenegru, Bosnia & Herţegovina, Cipru, Letonia, Lituania, Kazahstan, Azerbaidjan, Luxemburg

Urna 6: Estonia, Malta, Armenia, Andorra, Gibraltar, San Marino

Cele 51 de naţionale vor fi împărţite în 9 grupe astfel: 6 grupe vor fi alcăuite din 6 naţionale şi 3 grupe vor fi alcătuite din 5 naţionale.

Tragerea la sorţi va începe cu prima urnă, prima naţională extrasă urmând să fie repartizată pe prima poziţie în grupa A. Cea de-a doua naţională extrasă va ocupa prima poziţie în grupa B, acelaşi principiu se va păstra până când vor fi repartizate toate naţionalele din prima urnă.

Urmează naţionalele din cea de-a 2-a urnă, prima echipă extrasă urmând să fie repartizată pe poziţia a 2-a în grupa A. Cea de-a doua echipă extrasă va ocupa cea de-a doua poziţie din grupa B, păstrându-se acelaşi principiu ca în cazul naţionalelor din prima urnă.

Va fi aceeaşi procedură şi pentru naţionalele din urnele 3, 4, 5. Reprezentativele din cea de-a 6-a urnă vor fi repartizate pe ultimele poziţii din grupele de A-F, rezultând la final cele 9 grupe din calificările pentru EURO 2027. Albania şi Serbia sunt deja calificate la turneu din postura de gazde.

Preliminariile vor debuta în luna martie, dar, fiind calificaţi la campionatul european din această vară, tricolorii vor disputa primele meciuri din preliminarii în toamna acestui an.

Câştigătoarele celor nouă grupe din preliminarii, alături de naţionala de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament (fără a fi luate în considerare rezultatele cu echipele de pe ultimul loc din grupă, în cazul grupelor alcătuite din şase echipe), vor obţine calificarea la turneul final de peste 2 ani. Ultimele 4 participante vor fi stabilite în urma unui play-off unde vor evolua naţionalele ce s-au clasat pe locul secund, dar nu au obţinut calificarea directă.

Turneul final de peste doi ani va servi drept etapă de calificare a naţionalelor din Europa la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles.

Preliminarii

▪ 17–25 martie 2025

▪ 2–10 iunie 2025

▪ 1–9 septembrie 2025

▪ 6–14 octombrie 2025

▪ 10–18 noiembrie 2025

▪ 23–31 martie 2026

▪ 21 septembrie–6 octombrie 2026

Play-off

▪ 9–17 noiembrie 2026

Naţionala de tineret a României are 5 calificări la turneele U21, la ediţiile din 1998, 2019, 2021, 2023, urmând să evolueze în această vară la turneul final din Slovacia.

Președintele CCIR, Mihai Daraban: ‘România și India trebuie să continue colaborarea în sectoare economice cu potențial mare de dezvoltare’

Protest în plenul Parlamentului, la dezbaterea bugetului de stat pe 2025. Opoziţia a cerut demisia premierului Marcel Ciolacu: ”Ai zburat cu Nordis, zboară din funcţie!”