Județul din România cu cel mai mare număr de femei acuzate de violență în familie. Partenerii de viață sunt victime sigure

Potrivit acesteia, femeile respective ar fi agresat, pe parcursul anului trecut, diverşi membri ai familiilor, în speciali pe partenerii de viaţă.

Două dintre ele sunt monitorizate prin Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică, fiind nevoite să poarte brăţări electronice pentru a putea fi localizate în orice moment.

Numărul femeilor acuzate de violenţă domestică este mult mai mic în raport cu cel al bărbaţilor. Potrivit Poliţiei, în 2024 au fost deschise acţiuni penale pentru violenţă în familie în cazul a 1.257 de bărbaţi.

Tot anul trecut, poliţiştii au emis 389 de ordine de protecţie.

„În scopul diminuării unor riscuri iminente la adresa vieţii, integrităţii fizice ori libertăţii unor persoane puse în pericol printr-un act de violenţă domestică, structurile de poliţie au desfăşurat activităţi specifice prin care au fost emise 389 de ordine de protecţie provizorii, din care 387 au fost confirmate de către procuror, reprezentând o rată de confirmare de 99,40%, iar 135 de ordine de protecţie provizorie au fost transformate în ordine de protecţie, reprezentând 37,4% din total”, a afirmat, la rândul său, inspectorul şef adjunct al IPJ Botoşani, Ioan Aniţei.

Klaus Iohannis a semnat: procurorul condamnat pentru că a jucat la păcănele banii ridicați la percheziții, eliberat din funcție

Comisia Europeană, cu lupa pe retailerul online Shein. Motivul pentru care se fac controale