Pe placul bucureștenilor! Sfatul specialistului pentru un păr perfect: ‘Apa este dușmanul nostru’

George Soare a răspuns la o întrebare pe care multe femei o au. Cât de des trebuie spălat părul? Potrivit hairstylistului, apa ar putea dăuna în unele cazuri. Cele mai multe persoane cred că în cazul în care apare sebumul la rădăcină acesta trebuie imediat îndepărtat. Se pare însă că aceasta este o idee învechită.

„Cea vreau să spun şi e mega important să reţinem chestia asta, nu sebumul este duşmanul nostru. Sebumul este cel mai bun lucru. Pentru piele și păr. Dacă am știi cum să-l gestionam prin a-l migra de la rădăcină către vârf să lubrifieze părul, păi n-am mai avea nevoie de milioanele astea de branduri. Adică ai avea nevoie de ceva de curăţare cu PH neutru, săpun, şampon solid, lichid, uscat, cum vrem noi. Şi după care ceva care să lubrifieze părul, pentru că acum toată lumea e anti-sebum.

El trebuie periat ca sebumul să ajungă cât mai spre vârf. Și atunci, aia e mască de păr, cea mai naturală, cea mai bună. Fără sebum ni s-ar crăpa pielea capului, ni s-ar rupe părul. Degresând în exces acest sebum, adică eliminându-l, pe lângă faptul că se creează acolo dezechilibre la flora aia hidrolipidică, e un filtru de protecție care ne protejează, că altfel ar fi vai şi amar de capul nostru. E o întreagă bucătărie acolo la pielea capului. Dar dacă am făcut praf filmul ăsta hidrolipidic cu toate aceste produse, se usucă părul. Din cauza degresării în exces, automat şi părul va creşte mult mai uscat. Deci este şi asta o o greşeală cu spălatul în exces. Şi încă ceva foarte interesant: Apa e cel mai mare dușman al părului, să știți. Nu sebumul, ci apa!”, a spus George Soare, pentru Fresh by Unica.

Înainte de a alege tipul de șampon sau alte produse pentru îngrijirea părului ar trebui să mergeți la medic. Este foarte important să aflați ce tip de păr aveți. Astfel nu veți avea probleme în alegerea produselor.

„Trebuie să-ți cunoști condiția metabolică, în primul rând. Pentru că tot ce înseamnă îngrijire capilară, înseamnă două lucruri. Scalpul nostru și păr. Două lucruri total diferite. Pielea, după cum bine știm, este un organ. Pielea capului este mult mai sensibilă pentru că porii sunt în permanență deschiși. Acolo este în permanență umiditate și este mult mai sensibilă decât multe alte zone. Tocmai de aceea, de la caz la caz, că nu avem aceeași condiție metabolică, trebuie folosit ceea ce îi trebuie scalpului tău cu nevoile lui.

Dar înainte de asta trebuie să cunoști, să mergi la un medic sau chiar și la noi, că mulţi avem cunoștințele astea de a identifica anomaliile scalpului. (…) Şi prima greșeala este că ne spălăm cu orice sau ne spălăm cu ce i-a mers bine vecinei. Eu neştiind ce are nevoie pielea mea, dacă e sănătoasă, dacă e normală, dacă are, nu știu, dermatită, sau altele. Deci prima greșeală cea mai fatală, se face de aici, pentru că de aici pleacă părul frumos, aici e bucătăria și în a doua fibra„, a mai spus hairstylistul pentru sursa citată mai sus.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Bursele europene au închis în creştere miercuri, susţinute de rezultatele financiare ale companiilor; Acţiunile Santander au crescut cu 8,3%

Ucraina vrea să devină un jucător energetic vital pentru Europa: afacerea propusă de Kiev lui Trump