S-au inspirat de la plante
Acest proces, similar cu fotosinteza naturală a plantelor, folosește catalizatori semiconductori pentru a transforma resursele din spațiu în elemente esențiale pentru explorările umane din afacerea cosmică. Conform unui raport al South China Morning Post, citat de Futurism, experimentul sugerează că această tehnologie ar putea marca un progres important în utilizarea eficientă a resurselor in-situ în explorările interplanetare.
Metoda s-a dovedit a fi mai eficientă energetic decât tehnici tradiționale, precum electroliza, care consumă multă energie și nu este sustenabilă pentru misiuni pe termen lung. Prin urmare, procesul de conversie a dioxidului de carbon la temperaturi și presiuni normale ar putea reduce considerabil costurile energetice.
Totuși, informațiile complete despre experiment nu au fost încă publicate și rămâne de confirmat fezabilitatea acestei tehnologii în condiții extreme, precum cele de pe Marte. Cu toate acestea, acest proces ar putea aduce un avantaj semnificativ misiunilor spațiale planificate de China, care intenționează să construiască o bază pe Lună, în apropierea polului sudic, până în 2035. Această inițiativă necesită surse fiabile de oxigen și combustibil pentru a susține navigația de întoarcere pe Pământ.