Operatorul gropii de gunoi de la Boldeşti Scăeni, Compania Vitalia, li-a reafirmat, vineri, angajamentul de a depozita, în condiţii de deplină legalitate şi viabilitate din punct de vedere economic, deşeurile care provin de pe raza Municipiului Ploieşti. Compania a transmis că va respecta legea, indiferent de operatorul de salubritate, iar aceasta presupune, în mod clar şi lipsit de echivoc, existenţa unui contract de delegare cu UAT Ploieşti pentru gestiunea serviciului de eliminare prin depozitare a deşeurilor.
Vitalia a făcut, vineri, mai multe precizări privitoare la asigurarea cadrului legal pentru eliminarea prin depozitare a deşeurilor de pe raza Municipiului Ploieşti.
”Ca urmare a solicitării primite din partea noului operator de colectare desemnat de a încheia un contract de prestări servicii de depozitare, Vitalia a transmis acestuia în data de 5 februarie o adresă prin care solicita detalii necesare semnării unui eventual contract pentru depozitarea deşeurilor, cum ar fi cantitatea de deşeuri colectate şi transportate către tratare şi Autorizaţia Integrată de Mediu a operatorului care le va trata. Menţionăm că până în acest moment nu am primit nici un răspuns, deşi adresa noastră către operatorul de salubritate a fost trimisă miercuri, pe 5 februarie (la mai puţin de 24 de ore de la solicitarea iniţială)”, a transmis compania într-un comunicat de presă.
Compania Vitalia respinge ferm declaraţiile publice care afirmă, în mod fals, că ar fi ”blocat la rampă” noul operator.
”Concomitent, ne delimităm foarte clar faţă de orice tip de aluzie sau generalizare care plasează compania noastră într-o zonă ilegală. Dimpotrivă, compania Vitalia face apel la respectarea legii în primul rând, motiv pentru care considerăm că existenţa unui contract de delegare semnat cu UAT Ploieşti este indispensabilă pentru orice tip de activitate de eliminare a deşeurilor de pe raza Municipiului Ploieşti prin depozitare. Este important ca atât publicul cât şi partenerii noştri să cunoască adevărul, motiv pentru care rămânem ferm angajaţi în eforturile noastre de a comunica, transparent şi foarte clar, cu orice reprezentant al UAT Ploieşti, cu privire la circuitul deşeurilor generate de ploieşteni”, a mai transmis compania.
Municipiul Ploieşti renunţă la contractul cu vechiul operator de salubritate, fosta companie Rosal care şi-a schimbat în repetate rânduri numele. Decizia este luată în condiţiile în care, de ani de zile, locuitorii oraşului se confruntă intermitent cu crize privind ridicarea deşeurilor.
După ce în luna decembrie a anului trecut Consiliul Local Ploieşti a votat ieşirea oraşului din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri Prahova, vineri, primarul oraşului a anunţat încheierea unui noi contract cu compania Brantner.
„Ploieştenii sunt eliberaţi de mafia gunoaielor, iar Ploieştiul a devenit o republică independentă de feuda gunoaielor din Prahova”, afirmă primarul Mihai Poliţeanu.