MET Group accesează o facilitate de credit în valoare de 1,1 miliarde de euro

Grupul energetic elveţian MET anunţă că a semnat o facilitate de credit în valoare de 1,1 miliarde de euro pentru segmentul de Sales şi Trading.

 ”Grupul elveţian MET, companie din domeniul energiei, a semnat o facilitate de credit (BBF) în valoare de 1,1 miliarde de euro pentru segmentul de Sales şi Trading”, anunţă compania.

Facilitatea de credit a fost structurată şi condusă de ING Bank N.V. în calitate de coordonator, agent de securitizare şi de facilităţi, alături de Coöperatieve Rabobank, Natixis CIB şi Société Générale în calitate de aranjori principali mandataţi, şi susţinută de un grup de alte 13 bănci internaţionale.

Facilitatea include o „opţiune-acordeon” ce permite majorarea până la maximum 1,7 miliarde de euro, permiţând MET Group să se adapteze la creşterea suplimentară a volumului sau la modificările structurii şi mediului de piaţă.

”Această facilitate, în calitate de principal vehicul de finanţare a segmentului de Sales şi Trading al MET, continuă să fie un pilon cheie în cadrul de finanţare al grupului, în special în sprijinirea importului de GNL, a stocării şi vânzării de gaze naturale în Europa şi în alte regiuni”, arată compania.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul central în Elveţia, cu activităţi şi active pe pieţele de gaze naturale şi energie electrică.

 „Sunt foarte mulţumit de rezultatul facilităţi de credit şi de condiţiile pe care le-am obţinut cu grupul partenerilor din segmentul bancar. Această facilitate reflectă progresele înregistrate de MET nu numai în ceea ce priveşte puterea financiară, ci recunoaşte şi claritatea abordării noastre privind gestionarea riscurilor şi traiectoria de creştere pe care continuăm să o avem. Aşteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm rezultatele şi să avem un rol activ în rezolvarea trilemei energetice, cea a securităţii energetice, decarbonizării şi costurilor”, spune Sven Kirch, CFO al MET Group.

 MET este prezentă în 15 ţări prin intermediul filialelor, pe 30 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 39 de centre internaţionale de tranzacţionare. MET are experienţă în exploatarea activelor energetice verzi (regenerabile) şi flexibile (convenţionale). În 2023, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 24,5 miliarde de euro, cu un volum total tranzacţionat de gaze naturale de 88 miliarde metri cubi şi un volum total tranzacţionat de energie electrică de 68 TWh.

 

O cunoscută avocată din Iaşi este vizată într-o anchetă privind comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. O parte din încasările avocatei nu erau trecute în evidenţa contabilă, astfel că nu erau achitate impozite către stat

Jocurile Olimpice: Duelul titanilor din tenis, câştigat de Djokovici în faţa lui Nadal. Nole s-a impus în două seturi