UPDATE – Bistriţa-Năsăud: Incendiul de vegetaţie uscată între localităţile Lechinţa şi Ţigău a fost lichidat, după 4 ore

Pompierii intervin duminică pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată între localităţile Lechinţa şi Ţigău, din Bistriţa-Năsăud, unde există mai multe focare cu flacără deschis pe o suprafaţă extinsa de cca 10 ha, ajunse inclusiv la marginea pădurii. Autospecialele de intervenţie nu pot ajunge în apropiere, pompierii fiind nevoiţi să acţioneze pedestru. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud anunţă că, în urma unei intervenţii care a durat aproximativ 4 ore, incendiul a fost lichidat.

 
UPDATE – Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud anunţă că, în urma unei intervenţii care a durat aproximativ 4 ore, incendiul a fost lichidat.
 
La operaţiunea de stingere au participat două echipaje de pompieri militari şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lechinţa. Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare, manifestându-se sub formă de focare dispersate, iar in trei locuri flăcările au ajuns până la litiera pădurii.
 
Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului utilizarea focului deschis în spaţii deschise.
 
În acest context, ISU Bistriţa-Năsăud reaminteşte că este interzisă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, în special în condiţii de vânt sau secetă prelungită. Resturile de ţigări sau alte surse de aprindere nu trebuie aruncate pe terenuri acoperite cu vegetaţie uscată, iar curăţarea terenurilor prin ardere este strict interzisă în România.
 

ŞTIREA INIŢIALĂ – Conform ISU Bistriţa-Năsăud, două echipaje de pompieri militari din cadrul ISU Bistriţa-Nasaud (Punctul de Lucru Lechinţa şi Detaşamentul de pompieri Bistriţa) au fost direcţionate în urma cu puţin timp la un incendiu de vegetaţie uscată între localităţile Lechinţa şi Ţigău. 
 
”Sunt mai multe focare cu flacără deschisă la distanta unul fata de celalalt, pe o suprafaţă extinsa de cca 10 ha, ajunse inclusiv la marginea pădurii”, precizează sursa citată.
Pentru că nu se poate ajunge pana în apropiere cu autospeciale de intervenţie, pompierii  sunt nevoiţi sa acţioneze  pedestru, cu accesorii de prima intervenţie.

Alexandru Rogobete: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara face un pas revoluţionar în modernizarea serviciilor de recuperare medicală, devenind cel mai performant centru de recuperare robotizată din România

Volei masculin: Campioana Corona Braşov şi SCM Zalău, finalistele Cupei României