Şefa finanţelor Marii Britanii spune că finanţele publice arată o gaură de cheltuieli de 22 de miliarde de lire sterline şi că reduce proiecte rutiere şi feroviare

Ministra de Finanţe a Marii Britanii, Rachel Reeves, a anunţat luni o serie de reduceri de proiecte după ce a detaliat modul în care guvernul laburist nou ales a moştenit cheltuieli excesive estimate la 22 de miliarde de lire sterline (28,2 miliarde de dolari) de la conservatorii de centru-dreapta, transmite CNBC.

Într-o declaraţie foarte aşteptată adresată Camerei Comunelor, Reeves s-a angajat să facă alegerile ”necesare”, ”urgente” şi ”incredibil de dure” pentru a restabili stabilitatea economică a ţării.

Ministra de Finanţe a spus că guvernul de centru-stânga va anula programul ”Restaurarea căilor ferate”, planurile de a construi un tunel la Stonehenge şi că va revizui programul de extindere a unui spital, anunţat de fostul prim-ministru conservator Boris Johnson.

Reeves a spus că va anula plăţile universale de iarnă pentru combustibil pentru pensionari, într-o nouă încercare de a economisi bani.

”Dacă nu ne permitem, nu o putem face”, a spus Reeves, adăugând că reducerile de investiţii nu ar fi suficiente pentru a acoperi deficitul.

Ea a avertizat că urmează să vină ”decizii dificile” cu privire la cheltuieli, bunăstare şi impozite.

Ministra de Finanţe a mai spus că a anulat planurile de a vinde acţiuni NatWest populaţiei, declarând că propunerea prezentată de predecesorul ei Jeremy Hunt ”nu este profitabilă”.

Reeves a spus că plănuieşte să prezinte primul său buget anual pe 30 octombrie, în ceea ce va fi primul eveniment fiscal major al noului guvern.

Ministra de finanţe a Marii Britanii a exclus anterior majorări ale impozitului pe venit, asigurărilor naţionale, TVA sau impozitului pe profit – principalele surse de venituri guvernamentale.

Cu toate acestea, Reeves trebuie să asigure un echilibru delicat, având în vedere angajamentele partidului său de a stimula investiţiile naţionale şi salariile din sectorul public.

”Astăzi, ea nu va păcăli absolut pe nimeni cu o încercare neruşinată de a pune bazele creşterii taxelor”, a spus ministrul din umbră al Finanţelor, Jeremy Hunt, ca răspuns la observaţiile lui Reeves.

Hunt a criticat-o pe ministra de Finanţe pentru că a spus că situaţia privind finanţele publice este o informaţie nouă pentru guvern.

Reeves este în funcţie de când Partidul Laburist de centru-stânga a obţinut o majoritate parlamentară uriaşă la alegerile generale din ţară, la începutul acestei luni.

Comentariile ei au fost considerate a fi de natură să dea tonul pentru restul mandatului ei în funcţia de Cancelar al Finanţelor.

Vorbind vineri la CNBC, Reeves a spus că guvernul laburist va fi ”cel mai pro-creştere şi cel mai pro-business” pe care l-a văzut vreodată ţara.

 

Szabo Odon (UDMR), despre discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad: Majoritatea celor care îşi formează o opinie despre acest discurs nu l-au ascultat, au primit fragmente / Ar trebui să avem aceste discuţii despre rolul UE în mileniul trei

UPDATE – Argeş: Bărbat lovit de trăsnet, în zona unui şantier/ El a fost resuscitat şi transportat la spital, fiind intubat şi ventilat mecanic