Potrivit unui studiu, cel mai periculos este hotdogul. Acesta este bogat în grăsimi saturate, conservanți și sare și ar reduce speranța la viață cu 36 de minute.
Pe locul doi este un desert extrem de îndrăgit de mulți români, gogoșile. Acestea conțin un tip de grăsime care crește colesterolul.
Dacă consumați cartofi prăjiți de mai mult de două ori pe săptămână, atunci riscul de deces este dublu pentru cei cu boli cardiovasculare. Totuși, în ultimii ani au fost interzise grăsimile trans din uleiul de gătit, așa că acum singua problemă ar fi doar kilogramele în plus.
Un alt dușman al longevității este și carnea gătită grătar sau tigaie. Aminele heterociclice și hidrocarburile aromatice policiclice sunt substanțe chimice cancerigen. Acestea apar când carnea și peștele sunt preparate pe suprafețe de metal încinse. Pentru a reduce riscul aveți grijă să nu le ardeți.
Nici pâinea nu este sănătoasă. Atunci când alimentele care conțin carbohidrați sunt prăjite sau coapte se formează acrilamida, aceasta fiind asociată cu cancerul. Astfel de alimente trebuie gătite la cuptor și niciodată să nu aibă culoarea maro.