Cel puţin 44 de morţi într-o alunecare de teren care s-a produs pe o plantaţie de ceai din India

O alunecare de teren a măturat marţi o plantaţie de ceai din statul Kerala, din sudul Indiei, omorând cel puţin 44 de persoane, versanţii dealurilor prăbuşindu-se după ploi abundente care au trimis râuri de noroi şi apă peste casele sătenilor, relatează Reuters.

Imaginile prezentate de televiziuni arată cum personalul serviciilor de urgneţă îşi croieşte drum printre stânci şi copaci dezrădăcinaţi, în timp ce apa noroioasă se revarsă, multe case fiind distruse. Un bărbat se luptă să se elibereze după ce a fost blocat în noroi până la piept timp de ore întregi, iar echipele de salvare nu au putut ajunge la el, în ciuda eforturilor multiple.

Versanţii dealurilor au cedat după miezul nopţii, în timp ce lucrătorii şi familiile lor dormeau, în districtul Wayanad din Kerala, un stat cunoscut drept una dintre cele mai populare destinaţii turistice din India.

Este cel mai grav dezastru din 2018, când inundaţiile puternice au ucis aproape 400 de persoane.

Ministrul cabinetului de stat M B Rajesh a declarat pentru agenţia de presă ANI că cel puţin 44 de persoane au fost ucise şi 250 au fost mutate în adăposturi temporare, dar eforturile de salvare au fost îngreunate din cauza prăbuşirii unui pod. De asemenea, sunt prognozate şi mai multe ploi pe parcursul zilei.

„Ne temem că gravitatea acestei tragedii este mult mai mare. Operaţiunile de salvare sunt desfăşurate de diverse agenţii care sunt în stare de alertă”, a declarat Rajesh.

Aproape 350 de familii locuiau în regiunea afectată, unde în mare parte sunt plantaţii de ceai şi cardamom.

UPDATE – Guvernul pregăteşte majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcţii / Precizările Ministerului Finanţelor

Raport „Elie Wiesel”, mai 2023 – aprilie 2024: Manifestările de antisemitism din mediul online s-au intensificat, senatori instigă la ură împotriva reprezentanţilor comunităţii evreieşti, publicaţii de extremă dreapta promovează mesaje de negare a Holocau