Timişoara: Opt persoane, printre care trei cetăţeni străini, reţinute după percheziţiile de luni / Ei sunt acuzaţi de trafic de migranţi

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a opt persoane implicate în traficul de migranţi, în urma percheziţiilor care au avut loc luni. Dintre aceştia, trei sunt cetăţeni străini. Ei sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

”La datele de 29 şi 30.07.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 8 inculpaţi ( dintre care trei cetăţeni străini), cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Astăzi,  urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis DIICOT, marţi, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii de frontieră din Timiş şi Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut, luni dimineaţă, mai multe percheziţii la adăposturi pentru migranţi şi la persoane suspectate de trafic de migranţi. Numai într-o locaţie au fost găsite 32 de persoane, printre care două femei şi trei copii.

Grupul organizat, care se ocupa cu transferul migranţilor spre ţări din vestul Europei, a fost constituit în luna decembrie 2023 şi a fost format din cetăţeni din Siria şi România. Acesta facilita grupurilor ilegale de migranţi trecerea frauduloasă a frontierei României către Bulgaria,  Republica  Serbia şi  Ungaria.

 

Grupul City Grill a raportat afaceri de 31 milioane euro, în primele 6 luni ale anului, în creştere cu 18%

UPDATE: JO-tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în optimile probei de simplu