Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple: Nu avem date statistice exacte cu privire la pacienţii cu scleroză multiplă

Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple, Simona Tănase, diagnosticată cu această afecţiune în urmă cu 20 de ani, afirmă că în România nu există, la nivel naţional, o statistică oficială cu privire la numărul pacienţilor cu scleroză multiplă. Ea estimează că în România sunt aproximativ 20.000 de pacienţi care suferă de această afecţiune.

”Scleroza multiplă este o boală relativ invalidantă. A ajuns la copii cu vârste foarte mici, din ce ştiu eu, în analele medicale erau, acum vreo doi ani, copii de doi ani diagnosticaţi. Din nefericire, sunt mulţi tineri afectaţi”, a afirmat, marţi seară, la , preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

 
Simona Tănase a estimat că în România sunt peste 20.000 de pacienţi care suferă de scleroză multiplă. 

 
Statisticile din urmă cu peste un deceniu arătau că aproximativ o mie de noi pacienţi sunt diagnosticaţi anual, iar aproximativ o mie dintre pacienţii diagnosticaţi mor.
 
”Nu avem nişte date statistice exacte”, a explicat Simona Tănase, ea arătând că nu există un registru de boală în cazul acestei afecţiuni. Simona Tănase a arătat că această situaţie este cauzată şi de faptul că unii dintre pacienţi iau tratament, iar alţii nu. 
 
Reprezentanta asociaţiei de pacienţi a subliniat că dintre aceşti pacienţi cei mai mulţi sunt pensionaţi pe caz de boală, având în vedere numeroasele complicaţii ale acestei afecţiuni.

Firea: Cazul abuzurilor prin care au trecut studente de la SNSPA este, din păcate, reprezentativ pentru societatea românească/ De multe ori este vorba şi despre complicităţi şi un fel vinovat de a întoarce privirea, chiar în interiorul instituţiei

Premier Energy a finalizat achiziţia parcului eolian operaţional “Mihai Viteazu” de la Iberdrola