Autoritatea Electorală Permanentă a publicat modelele listelor susţinătorilor la alegerile prezidenţiale şi parlamentare / Pot fi strânse semnături / Un alegător poate susţine mai mulţi candidaţi

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă vineri că a publicat pe site-ul oficial modelele listelor susţinătorilor la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, astfel că pot fi strânse semnături de susţinere a candidaturilor. Un alegător poate susţine mai mulţi candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din 24 noiembrie 2024, respectiv mai multe liste de candidaţi sau candidaţi independenţi la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie.

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că modelele listelor susţinătorilor la alegerile pentru Preşedintele României şi la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 pot fi accesate pe pagina web a AEP – www.roaep.ro. Modelele listelor pot fi descărcate în format .PDF din secţiunile Alegeri Prezidenţiale 2024/Candidaţi şi Alegeri Parlamentare 2024/Candidaţi”, afirmă Autoritatea Electorală Permanentă, într-un comunicat oficial.

AEP precizează că modelul listei susţinătorilor utilizat la alegerile pentru Preşedintele României este prevăzut în Anexa la Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, iar modelul utilizat la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor este prevăzut în Anexa nr. 2 la Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

”Astfel, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Hotărârii Guvernului nr. 755/2024 şi a Hotărârii Guvernului nr. 756/2024, pot fi strânse semnături pentru susţinerea unei candidaturi la alegerile pentru Preşedintele României, respectiv pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024”, anunţă AEP.

AEP mai arată că ”un alegător poate susţine mai mulţi candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din 24 noiembrie 2024, respectiv poate susţine mai multe liste de candidaţi sau candidaţi independenţi la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie a.c.”.

Întâlnire emoţionantă între Evan Gershkovich şi mama sa. În cererea de graţiere către Putin, jurnalistul de la Wall Street Journal a făcut şi o solicitare de interviu – VIDEO, FOTO

Marcel Ciolacu: Holocaustul nu a început în camerele de gazare, a început prin gânduri şi cuvinte, prin concepţii şi preconcepţii / Avem datoria să ne asigurăm că aceste tragedii ţin doar de trecut şi că replicarea lor nu va mai fi posibilă