Studiul care arată și altă față a României: Taxele prea mari pe muncă îi împing pe mulți români spre munca la negru

Taxele prea mari pe muncă, în special pentru salariile mici, îi împing pe mulți români spre munca la negru, arată un studiu al Blocului Național Sindical (BNS).

BNS a lansat marți studiul „Dependența economică. Criterii de identificare a raportului juridic de muncă. Când lucrătorii dependenți devin subiecte ale legislației muncii”.

Potrivit BNS, numărul de salariați ar putea crește cu până la 30%, ajungând la 7,44 milioane, prin integrarea lucrătorilor din economia nedeclarată, ceea ce ar contribui la reducerea sub-ocupării forței de muncă și la estomparea impactului excesiv al impozitelor pe muncă: „Dacă un milion de persoane care activează în munca nedeclarată ar intra în sistemul de impozitare, s-ar înregistra un plus de 18,7 miliarde de lei în bugetul de stat anual, ceea ce ar permite o reducere a contribuțiilor sociale, cu efecte pozitive asupra economiei”.

„Studiul subliniază că sarcina fiscală generală a muncii, care este ridicată și afectează în special salariile mici, este un factor ce încurajează munca nedeclarată. De asemenea, distorsiunile din sistemul fiscal, cum ar fi deducerea suplimentară de 300 de lei, pot genera inechități semnificative. O provocare majoră pentru România este definirea unui , având în vedere aglomerarea salariilor mici și distorsiunile de pe piața muncii”, arată BNS pe pagina de Faceook.

În final, studiul sugerează că alternativele fiscale la contractele individuale de muncă sunt adesea mai favorabile, ceea ce impune o reevaluare a sistemului de impozitare pentru a sprijini o piață a muncii mai echitabilă și mai eficientă.

Omenirea se pregătește pentru o nouă evoluție tehnologică: planuri îndrăznețe pentru a aduce din spațiu metale valoroase pe Pământ

Erdogan umple pușcăriile – Aproape 1.500 de persoane au fost reţinute în Turcia. Protestatarii sfidează represiunea