Fotografiile arată că Hegseth are cuvântul „kafir” tatuat în arabă sub bicepsul drept. Expresia este folosită în Coran pentru a se referi la cineva care are „necredință” sau „o respingere a adevăratei credințe”, potrivit cercetătorului islamic Abdullah Al Andalusi, notează USA Today.
Fraza apare alături de un tatuaj pe care scrie „Deus Vult”, o frază atribuită ca strigăt de luptă al Primei Cruciade.
Tatuajele lui Hegseth stârnesc critici pentru ceea ce unii spun că este un semn de ostilitate împotriva musulmanilor.
USA Today a cerut Departamentului Apărării să comenteze tatuajele în evenimentul de joi, dar nu a primit un răspuns imediat.
Controversa legată de tatuaje survine în urma unui incident de securitate în care Hegseth și oficiali guvernamentali de top au discutat informații sensibile despre planurile de atac ale SUA printr-o aplicație de mesagerie disponibilă publicului și l-au adăugat din greșeală pe redactorul-șef al Atlantic, Jeffrey Goldberg.
În decembrie, The New Yorker a raportat că Hegseth a fost găsit beat scandând „Ucideți toți musulmanii! / Kill All Muslims!” într-un bar din Ohio în 2015, în timp ce lucra pentru Concerned Veterans for America. Avocatul lui Hegseth a negat acuzațiile.
În noiembrie, Hegseth, în vârstă de 44 de ani, i-a spus podcasterului și fostului Navy Seal Shawn Ryan că a fost îndepărtat dintr-o misiune a Gărzii Naționale la inaugurarea președintelui Joe Biden deoarece superiorii săi au considerat că tatuajele sale erau „extremiste”.
Hegseth, un fost comentator Fox News și veteran al Gărzii Naționale a Armatei, a descris tatuajul în cauză ca fiind o cruce de Ierusalim și un simbol al credinței sale creștine.