„S-a făcut o confuzie, am spus și pe scenă, s-a făcut o confuzie de doi emisari. Eu am vorbit că trebuie să intrăm în altă logică și în altă dinamică unde doi comisari…
Eu îmi doresc că după ce Crin Antonescu o să devină președintele României, dânsul să se implice direct și toți cei 5 milioane de români care au ales să trăiască în diaspora să fie emisarii României”, spune Marcel Ciolacu, conform Mediafax.
El afirmă că o astfel de politică a avut Polonia și Ungaria.
„Numai noi am găsit întotdeauna lucrurile care ne despart, nu lucrurile care ne unesc. Pentru noi, toți românii, cel mai important lucru care ne unește este România.
N-am vorbit de doi emisari. Veți vedea că vor fi sute de emisari.
Îmi doresc să fie mii de comisari pe care să-i lămurim. Îmi doresc ca viitorul președinte Crin Antonescu să transforme acest lucru într-un fenomen, într-un lucru care ne unește, indiferent cu cine votăm, care sunt opțiunile noastre.
După ce am terminat campania și avem un președinte a României cu toții trebuie să vorbim și să luptăm pentru țara noastră, pentru România. Asta e așteptarea mea de la viitorul președinte Crin Antonescu”, încheie Ciolacu.
Context
România face pași concreți pentru întărirea relației diplomatice cu Statele Unite, prin desemnarea a doi emisari speciali, cu misiunea de a relansa dialogul cu administrația Trump și de a avansa în procesul de includere a țării noastre în programul Visa Waiver. Unul dintre acești emisari locuiește deja în SUA, iar celălalt a fost trimis direct de la București (subiectul pe larg, AICI).
Într-o intervenție în exclusivitate la Antena 3 CNN, Dragoș Sprînceană a dezvăluit că el este unul dintre cei doi emisari și a oferit detalii despre rolul său și despre eforturile de reconectare cu Washingtonul.
Potrivit acestuia, contactul a fost stabilit direct de către premierul Marcel Ciolacu, care i-a propus implicarea în acest demers strategic.
Vezi și: Cine este milionarul Dragoș Sprînceană, emisarul lui Ciolacu în SUA
Potrivit unor zvonuri din lumea politică, al doilea emisar ar putea fi Lucian Romașcanu, fost ministru PSD al Culturii, actual președinte al CJ Buzău, care tocmai a fost votat membru al Curții de Conturi a UE.