În context, ANAR menţionează că 200 de tone de material vegetal şi lemnos aduse de apă, depozitate pe mal, urmează să fie sortate şi valorificate.
„De astăzi, râul Cerna este mai curat, iar misiunea noastră pentru natură în această zonă se apropie de final! Astfel, timp de mai bine de 6 zile, echipele noastre, de la Apele Române Banat, au fost pe teren pentru a curăţa Golful Cernei de cantităţile uriaşe de deşeuri aduse de apă. A fost un efort susţinut, iar rezultatele sunt impresionante! (…) Rezultate obţinute: 1,25 tone de PET-uri colectate şi reciclate – echivalentul a 3 camioane; 200 de tone de material vegetal şi lemnos aduse de apă, depozitate pe mal, urmează să fie sortate şi valorificate”, se arată în postare.
Conform sursei citate, au fost implicaţi 15 angajaţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin- Apele Române Banat, 6 angajaţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi- Apele Române Jiu, 2 camioane şi 2 utilaje – Apele Române Banat şi Apele Române Jiu, 1 utilaj – Ocolul Silvic Orşova, 1 graifer pentru colectarea PET-urilor – Sistemul de Gospodărire a Apelor Timiş – Apele Române Banat.
Potrivit ANAR, urmează sortarea manuală a deşeurilor care reprezintă o etapă solicitantă, dar esenţială, realizată de colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin – Apele Române Banat. Astfel, lemnul va merge către centre specializate pentru reciclare, iar materialul vegetal va fi transformat în compost.