Fondurile globale de hedging devin tot mai pesimiste, din cauza perspectivelor economice mai dificile

Fondurile globale de hedging au continuat să includă în portofolii investiţii care indică aşteptări economice pesimiste, în săptămâna încheiată la 1 august, când noi date au stârnit temeri că economia SUA va încetini mai repede decât era anticipat, potrivit unei note a Goldman Sachs adresată clienţilor, transmite Reuters.

Este a treia săptămână consecutivă în care pariurile fondurilor speculative conform cărora acţiunile vor scădea au depăşit adăugarea unor poziţii de investiţii pe termen lung, a spus Goldman, menţionând că a fost adăugată o poziţie lungă pentru fiecare 3,3 pariuri scurte.

Nasdaq Composite a căzut în teritoriu de corecţie vineri, după ce datele economice au indicat o încetinire economică mai rapidă decât se anticipase.

În SUA au fost adăugate mai puţine locuri de muncă decât era aşteptat, cu o săptămână în urmă, iar activitatea de producţie a scăzut.

Fondurile speculative şi-au redus expunerea în şapte din 11 sectoare globale. Acestea includ sectorul financiar, industrial, imobiliar şi energie. Acţiunile din domeniul sănătăţii au fost, de asemenea, vândute în cel mai rapid ritm din aproximativ un an.

Fondurile speculative au anulat pariurile de risc de câteva săptămâni şi vineri au avut cea mai proastă zi din iunie 2022, performanţa lor scăzând în medie cu 1,8%, a spus Goldman Sachs într-o notă separată.

 

OpenAI are un sistem pentru detectarea textelor scrise cu ChatGPT, dar nu vrea să-l lanseze

JO-atletism: Noah Lyles, după aurul la 100 metri – Am crezut că a câştigat Kishane Thompson