JO, baschet feminin: Spania şi SUA, singurele echipe neînvinse înaintea sferturilor de finală, care încep miercuri

Echipele de baschet feminin ale Spaniei şi SUA sunt singurele echipe neînvinse la Jocurile Olimpice de la Paris, înaintea sferturilor de finală, care debutează miercuri. Nigeria va juca în premieră în această fază olimpică.

Partidele din grupe s-au încheiat duminică seară, iar clasamentele au stabilit programul sferturilor de finală.

Ca şi în competiţia masculină a avut loc o tragere la sorţi a partidelor din sferturi, care vor avea loc în 7 august, după programul: Germania – Franţa, Spania – Belgia, Nigeria – SUA, Serbia – Australia.

Câştigătoarele vor continua în semifinalele programate în 9 august, pentru ca meciurile pentru medalii să aibă loc în 11 august, ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea titlului olimpic este echipa SUA, care a câştigat 9 titluri olimpice, începând cu anul 1984 şi este favorită la câştigarea celei de-a zecea medalii de aur din palmares. Supremaţia SUA a fost întreruptă doar în 1992, când au obţinut medalia de bronz.

 

INS: Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în primele şase luni, au crescut cu 3%, la 5,786 milioane persoane. Aproape 20% au fost turişti străini, cei mai mulţi din Germania, Italia şi SUA

Federaţia CulturMedia, replică la afirmaţiile MNAR în cazul acuzaţiilor de abuz: „La nici o lună de la mediere, directorul general a reînceput comportamentul abuziv prin exercitarea de acţiuni de hărţuire”