JO, gimnastică artistică: Japonezul Shinnosuke Oke, medalie de aur în ultima finală masculină pe aparate – bară fixă

Gimnastul japonez Shinnosuke Oke a câştigat, luni, medalia olimpică la paralele, la Jocurile Olimpice de la Paris. România a avut reprezentare la acest aparat, prin Andrei Muntean, care a ratat însă calificarea în finală.

Shinnosuke Oke a fost notat cu 14.533, cu care a cucerit aurul olimpic, iar pe podium au mai urcat Angel Barajas (Columbia, 14.533), respectiv Boheng Zhang (China, 13.966) şi Chia-Hung Tang (Taipei, 13.966).

A fost ultima finală masculină pe aparate la JO de la Paris, iar tabloul medaliilor olimpice este: echipe – Japonia, individual-compus – Shinnosuke Oka (Japonia), sol şi sărituri – Carlos Ediel Yulo (Filipine), cal cu mânere – Rhys Mc Clenaghan (Irlanda), inele – Yang Liu (China), paralele – Jingyuan Zou (China), bară fixă – Shinnosuke Oka (Japonia).

România a avut reprezentare doar la un aparat (paralele), prin Andrei Muntean, care a ratat finala după ce s-a clasat pe locul 25 în calificări (nota 14.366). Andrei Muntean a revenit la Jocurile Olimpice după 8 ani.

La debutul său olimpic, în 2016 s-a clasat pe locul 6, tot în finală la paralele, cu nota 15.600.

 

JO: Comitetul de Organizare Paris 2024 afirmă că sportiva belgiană Claire Michel nu a fost spitalizată după ce a înotat în Sena

Replică ironică din PNL pentru secretarul general al PSD Paul Stănescu