Crin Antonescu, candidatul stabilității. Sociologul Gelu Duminică identifică cinci tipologii de candidați și explică opțiunile românilor

Sociologul Gelu Duminică explică de ce îl vor vota unii români pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din luna mai. Specialistul a identificat cinci tipologii de candidaţi. Potrivit sociologului, cea mai mare parte a societăţii este „sătulă de certurile şi dihonia din politica românească”.

„Văd multă lume care se întreabă de ce domnul Crin Antonescu este cel care va fi votat de unii oameni cu istorie în a urmări scena politică autohtonă”, afirmă sociologul Gelu Duminică, într-o postare pe o reţea de socializare.

Acesta a identificat cinci tipologii de candidaţi la alegerile prezidenţiale din luna mai.

„Peste doua săptămâni (şi o lună) avem de ales intre: tipologia omului politic nou „suvernist” – dl. Simion; tipologia  omului politic vechi „care asigură stabilitatea” – dl Antonescu; tipologia omului politic nou „manager” – dl Dan; tipologia omului politic vechi „suvernist” – dl Ponta şi tipologia omului politic nou „incomod” – dna Lasconi”, menţionează Gelu duminică.

Sociologul consideră că mare parte din societate „are vie în minte dezamăgirea creată de aşteptările generate de „oamenii noi”, cu aură de buni manageri”, ca în cazul primarilor de Bucureşti şi Sibiu, care aveau „rezultate bunicele”.

„O altă parte, nu va susţine curentul „suvernist”. Partea cea mai mare e sătulă de certurile şi dihonia din politica românească. Aşa că nu ar trebui să ne mire că în acest ratatouille de candidaţi, in care niciunul nu reuşeste sa „unească” printr-o viziune reală şi argumentată de dezvoltare a României, cel care va câştiga e fix cel care propune „stabilitatea”. Pentru că e cât se poate de uman ca atunci când ai sentimentul că orice ai alege e rău, să preferi răul pe care-l cunoşti. Nu de alta, însă impotriva lui ştii deja cum să lupţi”, explică sociologul Gelu Duminică.

Crin Antonescu: „Nu am fost niciodată, sub nicio formă, colaborator al Securităţii”

Marţi după-amaiză, candidatul Coaliţiei la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a făcut declaraţii de presă, după ce Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a transmis că, în 1988, acesta a dat o declaraţie la Securitate despre un prieten apropiat. Cu toate acestea, CNSAS precizează că nu i se poate atribui calitarea de colaborator al Securităţii. ”Nu am fost niciodată, sub nicio formă, colaborator al Securităţii”, a afirmat Crin Antonescu, cerând CNSAS să facă publică declaraţia pe care a făcut-o despre un bun prieten care a încercat să fugă din ţară.

Crin Antonescu a explicat că nu a făcut rău nimănui, ba chiar şi-a ajutat respectivul prieten. Bărbatul însuşi spune că Antonescu nu l-a trădat şi i-a fost prieten adevărat.

Tenis: Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Rouen

Armata română intră în altă eră: țara noastră ar putea produce drone militare până la finalul acestui an (surse)