Ministrul Educației: Viitorul României depinde de școală! Dacă schimbăm educația, schimbăm țara

Daniel David a declarat că analizează şi modul în care procedurile de management pentru violenţă să fie prinse ca anexe la regulamentul şcolii.

“Eu nu spun că lucrurile se schimbă uşor…am spus că mă gândesc cum prindem aceste proceduri de management pentru violenţă, bullying, etc, ca anexe la regulamentul şcolii astfel încât să fiu sigur că eşti forţat să te uiţi, să te gândeşti care sunt paşii când ai de-a face cu bullying, de exemplu”, a explicat Daniel David.

El a mai precizat că viitorul României arată aşa cum va arăta şi educaţia.

”Viitorul României arată cum va arăta educaţia. România stă pe profilul românilor, dacă noi schimbăm educaţia şi folosim acel potenţial bun de inteligenţă şi creativitate şi avem absolvenţi buni specialişti la diferite niveluri, oameni mulţumiţi cu propria viaţă, şi România va arata bine. Sentimentul este că uneori suntem prea declarativi, toţi politicienii spun că educaţia este prioritate şi, uneori, este doar una dintre priorităţi, neînţelegând că din educaţie se formează doctorii, inginerii, politicienii. Hai să corectăm educaţia, o să avem buni specialişti!”, a îndemnat ministrul Educaţiei.

content-image

Ministrul Educaţiei, Daniel David, a afirmat la Prima News că vede un sistem educaţional preuniversitar care pierde pe parcurs foarte mulţi copii deoarece rata abandonului este foarte mare şi a precizat că mai vede şi elevi care la sfârşitul ciclurilor cheie nu au competenţe suficient de dezvoltate pentru a face faţă vieţii.

”Văd un sistem educaţional preuniversitar care pierde pe parcurs foarte mulţi copii, rata abandonului este foarte mare…Vorbim de sute de mii de copii care nu au ajuns în sistemul educaţional. Văd copii care, deşi au fost prinşi în şcoală, la sfârşitul ciclurilor cheie nu au competenţe suficient de dezvoltate pentru a face faţă vieţii.”, a declarat ministrul Educaţiei.

El a precizat că mai vede şi o rată foarte mare de analfabetism funcţional.

”Văd o rată foarte mare de analfabetism funcţional. Nu văd un sistem educaţional care să construiască pe aceste atribute pe care le avem, creativitate şi inteligenţă. În zona cercetarii văd o fragmentare foarte mare şi o problemă în ceea ce priveşte competivitatea internaţională, capacitatea de a atrage proiecte, bani, de a publica în reviste de top”, a afirmat Daniel David.

El a precizat şi care ar putea fi soluţiile la toate aceste probleme.

”Soluţiile sunt complicate, dar încep cu cele mai simple. Suntem în faza în care imediat după Paşti vom evalua toţi actorii care contează din sistemul de cercetare, universităţi, institute ale Academiei. Şi, după ce facem această evaluare, vom şti cine este competent internaţional, astfel încât să îi susţinem să nu aibă probleme cu salarii, infrastructură, etc. O parte sunt cei care au potenţial să fie competitivi, unde avem nevoie de unele măsuri de intervenţie şi o a treia categorie este o zona unde lucrurile funcţionează prost şi unde trebuie făcute reforme majore”, a explicat Daniel David.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că va încuraja şi o concentrare academică.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Vicepreședintele SUA, JD Vance, se declară ‘optimist’ că războiul din Ucraina poate fi încheiat

Intervenție de amploare în Argeș: pădure în flăcări și pericol de propagare. Se intervine aerian