UPDATE-Opt morţi în Cisiordania ocupată, în două raiduri israeliene

Autorităţile palestiniene anunţă că opt persoane au fost ucise marţi în două raiduri israeliene în Cisiordania ocupată, relatează AFP.

Patru persoane au fost ucise în oraşul Tubas, iar alte patru la Jenin, în Cisiordania ocupată, anunţă Ministerul palestinian al Sănătăţii şi Semiluna Roşie palestiniană.

Un prim bilanţ anunţa şase morţi.

Armata israeliană anunţă, la rândul său, că a atacat în două raiduri ”escadroane teroriste armate într-o operaţiune a forţelor de securitate” în regiunea Jenin, fără să facă alte precizări.

Semiluna Roşie a anunţat într-un comunicat ”patru martiri şi trei răniţi, unul în stare critică, în urma unui bombardament al ocupantului a două vehicule în cartierul din estul Jeninului”.

Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de israel din 1967, înregistrează de doi ani o creştere puternică a violenţelor, exacerbată de Războiul din Fâşia Gaza, declanşat la 7 octombrie de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului.

”Afară cu WhatsApp din Venezuela!”, cere Maduro şi îndeamnă la ştergerea aplicaţiei din telefoane. El anunţă că-şi mută contactele pe Telegram şi WeChat. WhatsApp, folosită în ameninţarea militarilor şi poliţiştilor, acuză el

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etajul zece al unui hotel din Mamaia