Nigerul rupe, după Mali, relaţiile diplomatice cu Ucraina, pe care o acuză de ”susţinerea” unor ”grupări teroriste”

Nigerul a anunţat că şi-a întrerupt relaţiile diplomatice cu Ucraina, la două zile după Mali, acuzând Kievul de ”susţinerea” unor ”grupări teroriste” în urma unei înfrângeri grele a armatei din mali în confruntări armate cu separatişti şi jihadişti, relatează AFP.

”Guvernul Republicii Niger, întru totul solidar cu Guvernul poporului din Mali, decide în deplină suveranitate (…) ruperea de îndată a relaţiilor diplomatice între Republica Niger şi Ucraina”, a anunţat marţi într-un comunicat citit la televiziunea publică un purtător de cuvânt al Guvernului nigerian, colonelul Amadou Abdramane.

La sfârşitul lui iulie, separatişti şi jihadişti au anunţat că au ucis zeci de membri ai grupării paramilitare ruse Wagner şi militari din Mali nîn confruntări armate la Tinzaouatène, la frontiera cu Algeria, în nord-estul Mali.

JO – box: Aflată în centrul controverselor, Imane Khelif s-a calificat în finala categoriei 66 kg

Cluj: Trei persoane arestate preventiv şi două sub control judiciar după ce ar fi oprit în trafic, prin violenţă, o maşină în care se afla un băiat/ Femeia l-ar fi constrâns să aibă relaţii sexuale cu o fată, pentru a crea materiale pornografice