JO, polo masculin: Croaţia, prima semifinalistă; România a încheiat turneul olimpic pe locul 12

Naţionala de polo a Croaţiei este prima semifinalistă la Jocurile Olimpice de la Paris, după victoria de miercuri, în faţa Spaniei, scor 10-8. La Paris, România a încheiat pe locul 12.

În celelalte dispute din sferturile de finală, tot miercuri se vor duela Grecia – Serbia, reeditarea finalei olimpice din 2020, când Serbia s-a încoronat cu aur, SUA – Australia şi Italia – Ungaria.

Semifinalele vor avea loc în 9 august, iar finalele pentru medalii în 11 august.

Naţionala României a încheiat pe locul 12, ultimul, în urma rezultatelor din grupa A: 7-14 cu Grecia, 8-14 cu SUA, 8-11 cu Croaţia, 7-18 cu Italia şi 7-10 cu Muntenegru.

Tricolorii s-au calificat la JO datorită clasării pe locul 10 la Campionatul Mondial, fiind prima echipă eligibilă în urma retragerii din competiţia de la Paris a Africii de Sud.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

 

 

UPDATE-Grindeanu: Am primit înştiinţare din partea companiei turce că termenul de 9 august, când trebuia să fie dată în circulaţie Valea Oltului, se devansează. Lucrările s-au terminat şi din această seară va fi dată în circulaţie, cu două zile mai repede

Ştefan Radu Oprea, după reducerea ratei dobânzii de politică monetară: Va însemna acces la creditare, mai puţin costisitor, pentru companiile din România prin scăderea dobânzilor practicate de bănci