Fondul de Garantare a Asiguraţilor: Termenul final de depunere a cererilor de plată pentru potenţialii creditori ai Euroins România, aflată în faliment, se împlineşte la 13 mai

Termenul final de depunere a cererilor de plată, pentru potenţialii creditori de asigurare ai Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA, în faliment, al căror drept de creanţă s-a născut anterior rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, respectiv până la data de 11 februarie 2025, se împlineşte la data de 13 mai 2025, anunţă Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

”Termenul final de depunere a cererilor de plată, pentru potenţialii creditori de asigurare ai Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A.-în faliment al căror drept de creanţă s-a născut anterior rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, respectiv până la data de 11 februarie 2025, se împlineşte la data de 13 mai 2025”, precizează FGA.

După această dată, mai pot depune cereri de plată doar potenţialii creditori de asigurare al căror drept de creanţă s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv 11 februarie 2025.

Cererile de plată se pot depune: online:  şi prin poştă: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucureşti.

”Recomandăm creditorilor de asigurări ale căror dosare de daună nu au fost încă deschise sau finalizate prin depunerea unei cereri de plată, să depună Anexa 10-cerere de plată, până la împlinirea termenului limită de depunere, 13 mai 2025 sau maxim 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, dacă acesta s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a falimentului, respectiv 11 februarie 2025. Ulterior deschiderii dosarului de daună sau efectuării reparaţiei, creditorii de asigurări au posibilitatea de a completa documentaţia depusă deja la FGA”, arată FGA.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor le reaminteşte potenţialilor creditori de asigurări ai Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA -în faliment că, potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar către petenţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

 FGA înregistrează şi soluţionează cererile de plată, în ordinea primirii. Creditorii de asigurare pot verifica stadiul soluţionării cererilor de plată înregistrate, online, pe site-ul FGA. 

UNSAR: Inundaţiile provoacă pagube de patru ori mai mari locuinţelor. Anul trecut au fost plătite 22,4 milioane lei pentru repararea locuinţelor distruse de ape, de patru ori mai mult decât în 2023

CNIR a iniţiat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor aferente secţiunii II Miercurea Nirajului-Leghin. Valoarea despăgubirilor se ridică la 134 milioane lei