Un celebru reporter al televiziunii publice ruse este la terapie intensivă, după ce ar fi căzut victimă unui atac ucrainean cu dronă în regiunea rusă Kursk

Cunoscutul reporter de război al televiziunii publice ruse Evgheni Poddubni a supravieţuit miercuri unui atac ucrainean cu dronă în regiunea Kursk din sudul Rusiei şi se afla la terapie intensivă într-un spital local, au declarat Rossia-24 şi oficialii ruşi, relatează Reuters.

Rossia-24, într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram, a anunţat că Poddubni a fost atacat de o dronă ucraineană în timp ce realiza un reportaj în regiunea Kursk, unde armata rusă susţine că luptă pentru a limita o incursiune a circa 1.000 de soldaţi ucraineni.

„Corespondentul de război Evgheni Poddubni este conştient”, a declarat Ministerul Sănătăţii din Rusia. „El este acum la terapie intensivă. Primeşte tratamentul de care are nevoie”, a precizat ministerul.

Rossia-24 a declarat că Poddubni, în vârstă de 40 de ani şi unul dintre cei mai vizibili reporteri ai „operaţiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina, realiza un reportaj despre evoluţiile din regiunea Kursk cu câteva ore înainte de a fi atacat.

Poddubni a acoperit, de asemenea, conflictul din Siria.

Comitetul de Investigaţii al Rusiei, responsabil cu anchetarea celor mai grave infracţiuni din ţară, a declarat că va face eforturi pentru a stabili cine este responsabil pentru atac. Acesta a precizat că Poddubni va primi un premiu.

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor are în evidenţă cel puţin 17 jurnalişti care au fost ucişi de când forţele ruse şi-au lansat invazia în Ucraina, în februarie 2022.

Biden nu are „deloc încredere” că va exista un transfer paşnic de putere, dacă Trump pierde alegerile

Reuters/Ipsos: Harris obţine mai mult sprijin în rândul alegătorilor de culoare, Trump creşte uşor în rândul alegătorilor albi