Credea că este normal la vârsta ei. Ce avea de fapt o femeie

Mihaela, în vârstă de 50 de ani, mergea cu regularitate la toate controalele ginecologice și respecta întocmai toate recomandările medicului. Însă, într-o zi a observat o scurgere vaginală anormală. Credea că e o modificare fiziologică produsă pe fondul înaintării în vârstă, însă persistența acesteia a început să o îngrijoreze. Așa că s-a programat pentru un consult de specialitate, timp în care medicul a recoltat și probe de secreție pentru un test Papanicolau și un test HPV, două investigații esențiale în depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Rezultatele au ridicat suspiciuni serioase, iar biopsia a confirmat diagnosticul de cancer de col uterin, stadiul IB3. Boala a fost descoperită la timp, într-un stadiu incipient și cu șanse mari de vindecare completă.

În căutarea celui mai bun tratament, Mihaela s-a programat la o consultație de oncologie la Centrul Oncologic SANADOR. Medicul oncolog i-a recomandat în urma consultului efectuarea unor investigații suplimentare, respectiv un RMN de pelvis și un examen imunohistochimic. Fiind depistat la timp, cancerul a putut fi tratat fără intervenție chirurgicală. Mihaela a fost preluată ulterior de Dr. Sorin Bogdan, medic specialist în radioterapie cu competență în brahiterapie la Centrul Oncologic SANADOR, care i-a indicat tratament oncologic prin radioterapie externă, ședințe de chimioterapie și brahiterapie interstițială. Acest din urmă tip de tratament este o formă avansată de radioterapie internă, în care sursa de radiații este introdusă direct în tumoră sau în apropierea acesteia. Această metodă asigură eficiență maximă cu efecte secundare minime.

Tratamentul a durat două luni, iar rezultatele au fost excelente. La trei luni după finalizarea terapiei, investigațiile au confirmat că tumora a fost complet distrusă și nu există semne de recidivă. Mihaela este în prezent foarte bine, merge la controale regulate și se bucură de viață. Povestea ei este o dovadă clară că prevenția, testele de screening și tratamentul de calitate pot salva vieți.

La Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru medical privat din România dedicat diagnosticării și tratării cancerului, brahiterapia este realizată cu echipamente de ultimă generație, sub supravegherea unor medici cu vastă experiență, în condiții de siguranță maximă. Pentru confortul pacientelor, tratamentul prin brahiterapie se realizează cu sedare sau cu anestezie generală.

De asemenea, la Centrul Oncologic SANADOR, pacienții cu cancer au acces la diagnostic avansat și tratament multimodal integrat, stabilite de o echipă multidisciplinară experimentată. La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții beneficiază de toate tipurile de tratament oncologic disponibile, respectiv radioterapie externă și internă, chimioterapie, stereotaxie, radioterapie izotopică, imunoterapie și terapii țintite, în funcție de caz.

Atunci când este necesar și tratament chirurgical, operațiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR, interconectat cu Centrul Oncologic ANADOR printr-o pasarelă, în condiții sporite de siguranță, într-un bloc operator bine dotat, de o chirurgi experimentați, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și terapie Intensivă de categoria I.

Prezenţa unui urs, semnalată în Gorj: autoritățile au emis RO-Alert

Aproape jumătate din criptomonedele furate rămân necheltuite