Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea va fi reabilitată, printr-o investiţie de peste 136 de milioane de lei

Clădirea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea va fi reabilitată în urma unei investiţii de peste 136 de milioane de lei, bani asiguraţi de Ministerul Dezvoltării. Podul imobilului va fi reamenajat pentru a găzdui spaţii de învăţământ şi administrative.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din municipiul Oradea şi reamenajarea podului pentru spaţii de învăţământ.

”Prin proiect, se propune reabilitarea şi restaurarea clădirii facultăţii, în concordanţă cu toate standardele, normativele, reglementările şi cerinţele actuale, şi, totodată, reamenajarea podului laturii nordice a construcţiei, pentru spaţii de învăţământ, respectiv birouri administrative, pentru cadrele didactice, şi refuncţionalizarea spaţiilor interioare existente, pentru asigurarea cerinţelor de învăţământ superior, respectiv desfăşurarea în condiţii optime a programelor de curs şi practice ale unei Facultăţi de Medicină şi Farmacie”, arată sursa citată.

Lucrările vor include intervenţii la elementele structurale afectate, reparaţii la elemente nestructurale şi instalaţii, în vederea obţinerii unui spaţiu corespunzător, recompartimentarea spaţiului interior conform noii organizări funcţionale, precum şi reabilitarea elementelor arhitecturale şi a componentelor artistice.

Suprafaţa construită este de 3.022 de metri pătraţi, suprafaţa desfăşurată de 8.529 de metri pătraţi, iar regimul de înălţime include subsol, parter, un etaj, mezanin şi mansardă.

Durata de proiectare a obiectivului este de 6 luni, iar durata de execuţie este de 24 de luni.

Valoarea totală a investiţiei este de 136.328.000 lei, din care 135.916.000 lei reprezintă finanţare asigurată de MDLPA (prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social, derulat de Compania Naţională de Investiţii), iar 412.000 lei este suma asigurată de Universitatea din Oradea.

Balkanik Festival – Home of World Music, între 6 şi 8 septembrie, la Grădina Uranus: Concerte, târg artizanal, video mapping pe turnul de apă

Fermierii sârbi se mobilizează împotriva proiectului primei mine de litiu din Europa. Compania Rio Tinto încearcă să relanseze proiectul, la doi ani după ce a fost anulat din cauza ecologiştilor