Astfel, CEC Bank a implementat o platformă modernă care permite automatizarea proceselor şi activităţilor specifice administrării facilităţilor de factoring, acesta încadrându-se în obiectivele strategice ale Băncii, respectiv dezvoltarea şi modernizarea din punct de vedere tehnologic, potrivit Agerpres.
„Evoluţia factoringului în 2024 poate fi considerată, în linii mari, pe măsura estimărilor conducerii băncii noastre şi, în plus, realitatea economică a evidenţiat necesitatea unei adaptări continue şi a unei flexibilităţi strategice pentru a răspunde eficient provocărilor pieţei. Chiar şi într-o piaţă bancară marcată de volatilitate şi presiuni inflaţioniste, CEC Bank a reuşit să-şi menţină portofoliul de clienţi pe factoring, printr-o permanentă preocupare pentru simplificarea şi eficientizarea fluxurilor de creditare pentru parteneri”, a declarat Adina Călin, director al Direcţiei Produse şi Servicii Bancare din cadrul CEC Bank.
Noua dezvoltare permite creşterea şi totodată diversificarea produselor destinate clienţilor corporate şi IMM, reducerea semnificativă a timpilor de răspuns din perspectiva solicitărilor de finanţare faţă de solicitările primite prin automatizarea fluxurilor şi nu în ultimul rând creşterea rentabilităţii la nivelul portofoliul de clienţi.
Aplicaţia de factoring asigură gestionarea unui volum mare de operaţiuni, gestionarea mult mai facilă a plafoanelor de factoring, automatizarea utilizărilor (posibilitatea încărcării de facturi şi borderouri în platformă de către reprezentantul Aderentului, importul borderourilor facturilor cesionate, care echivalează cu transmiterea cererii de finanţare cât şi verificările necesare.
Despre CEC Bank
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale.
CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.
Grupul CEC Bank a luat fiinţă prin preluarea, la data de 27 iulie 2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acţiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice – producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. FGCR acordă garanţii pe seama surselor puse la dispoziţie de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi în condiţiile stabilite printr-o serie de acte normative.