Purtătorul de cuvânt al PSD, întrebat dacă s-a discutat despre Rafila în Consiliul Politic Naţional: Nu. Dacă se va dovedi că ancheta administrativă nu a fost desfăşurată în conformitate cu legea şi cu aşteptările noastre în general, se vor lua măsuri

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că nu s-a discutat despre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în şedinţa de vineri a Consiliului Politic Naţional, în condiţiile în care în spaţiul public i-a fost cerută demisia în urma anchetei realizate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. Romaşcanu a precizat că, dacă se va dovedi că ancheta administrativă nu a fost desfăşurată în conformitate cu legea, vor fi luate măsuri.

Lucian Romaşcanu a fost întrebat, vineri, dacă în cadrul Consiliului Politic Naţional al PSD s-a discutat şi despre ministrul Alexandru Rafila. 

 
”Nu s-a discutat. A fost o întâlnire politică. Sunt convins că, în funcţie de rezultatul anchetei administrative şi dacă în partea de Parchet şi Justiţie se va dovedi că ancheta administrativă nu a fost desfăşurată în conformitate cu legea şi cu aşteptările noastre, în general, se vor lua măsuri. Dar deocamdată aşteptăm aceste lucruri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

 
El a fost întrebat ce înseamnă că se vor lua măsuri. 
 
”Asta trebuie să vă spună domnul prim-ministru. A zis că nu va ezita să ceară demisii de sus şi până jos. Asta este ceea ce a spus domnul Ciolacu”, a precizat Romaşcanu.
 
El a adăugat că nu s-a discutat subiectul sănătate în cadrul Consiliului Politic Naţional.
 
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul ”Pantelimon” – unde doi medici au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de omor calificat cu premeditare în urma morţii unui pacient de 54 de ani căruia i-au scăzut nejustificat doza de noradrenalină – trebuie să meargă la închisoare. Ciolacu a anunţat că, dacă vor rezulta culpe privind controalele medicale şi administrative, va cere demisii ”de sus şi până jos”. Totodată, el a solicitat politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte.

Vicecampioana olimpică la tir Kim Ye-ji, “asasinul zâmbitor”, s-a prăbuşit din cauza stresului şi epuizării în timpul unei conferinţe de presă

Ucraina îşi continuă incursiunea în Rusia şi lansează atacuri cu drone. Stare de urgenţă în regiunea LipeţK. Şase răniţi, o centrală electrică avariată, incendiu într-o bază militară. ISW: trupe au pătruns 35 km în Rusia