Thomas Bach: Anul viitor se va lua decizia privind includerea boxului în programul Los Angeles 2028

O decizie privind includerea boxului în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles, din 202,8 trebuie să fie luată în 2025, a declarat vineri preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

Competiţia de box de la Jocurile Olimpice de la Paris este gestionată de CIO după ce, anul trecut, forul a retras recunoaşterea Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA) din cauza eşecului acesteia de a implementa reforme privind guvernanţa şi finanţele.

CIO nu a inclus încă acest sport în programul LA 2028 şi a îndemnat federaţiile naţionale de box să creeze un nou organism mondial de box, în caz contrar riscând să lipsească de la Jocurile Olimpice peste patru ani.

„În cursul anului viitor, cât mai curând posibil. Dar nu putem aştepta mai mult de sfârşitul anului viitor”, a declarat Bach la o conferinţă de presă, întrebat când va decide CIO includerea sau nu a acestui sport la Los Angeles. Organismul olimpic a afirmat că nu va organiza competiţia de box la următoarele Jocuri.

O nouă organizaţie numită World Boxing a fost lansată în 2023 şi are în prezent 37 de membri, mult mai puţini decât IBA, dar nu este recunoscută de CIO.

CIO a suspendat IBA în 2019 din cauza problemelor de guvernanţă, financiare, de arbitraj şi etice şi nu a implicat-o în organizarea evenimentelor de box de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, înainte de a-i retrage recunoaşterea în 2023.

CIO şi IBA au fost în conflict timp de câteva zile în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris cu privire la participarea a două pugiliste, algerianca Imane Khelif şi taiwaneza Lin Yu-ting .

IBA le-a interzis pe cele două la jumătatea Campionatelor Mondiale de anul trecut, în urma unui test cromozomial, invocând neeligibilitatea de gen, însă CIO le-a permis ambelor să concureze , spunând că sunt femei.

Terasă din Tuzla, închisă de poliţişti / Locaţia, care nu deţine ”niciun fel de organizare juridică”, sigilată

SUA au împărtăşit informaţii cu Austria care au ajutat la dejucarea atacului planificat ce viza concertele lui Taylor Swift de la Viena