UPDATE – FIG confirmă că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz la sol, la JO

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă seară, că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice.

“Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează:

Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit.

Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,766”, este anunţul FIG.

 

Walz „s-a exprimat greşit” când a spus că a servit „în război”, afirmă campania lui Harris în plină controversă legată de dosarul militar al coechipierului ei

COSR anunţă că este alături de Bărbosu şi Voinea şi respectă deciziile TAS. “Ne rezervăm dreptul de a considera şi contestaţia sportivei Sabrina Voinea întemeiată având în vedere circumstanţele finalei olimpice de la sol”, precizează forul