Apărarea ucraineană a vânat drone Shahed până aproape de prânz: peste 50 de UAV-uri au fost doborâte

Rusia a atacat Ucraina începând din cursul nopţii şi până spre prânz, duminică, trimiţând patru rachete balistice KN-23 şi 57 de drone de tip Shahed, pe care forţele de apărare aeriană ucrainene le-au doborât aproape în totalitate, a anunţat comandantul forţelor aeriene, Mîkola Oleşciuk, citat de Ukrainskaia Pravda.

Potrivit armatei, dronele de fabricaţie iraniană au fost lansate de ruşi din districtele Primorsko-Ahtarsk, Eisk şi Kursk din Federaţia Rusă.

Dintre acestea, 53 au fost doborâte în regiunile Mîkolaiv, Odesa, Cerkasî, Vinniţia, Kirovohrad, Herson, Kiev, Zaporojie, Sumî, Rivne şi Cerkasî.

Comandantul forţelor aeriene ucrainene nu a raportat nicio rachetă balistică doborâtă, dar a declarat că acestea au fost lansate din regiunea Voronej.

„În ceea ce priveşte loviturile ruseşti cu rachete nord-coreene, voi spune următoarele: KN-23 balistice, deşi rareori îşi ating ţintele dorite, reprezintă o ameninţare gravă pentru populaţie. Aveţi grijă de voi înşivă şi de familiile voastre”, a transmis generalul Oleşciuk.

Peste 2.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru ceremonia de închidere a JO de pe Stade de France

Traian Băsescu: Dacă partidele suveraniste vin cu un al treilea candidat, nu Şoşoacă, Simion sau Guşă, atunci Ciucă nu are nicio şansă să intre în turul doi