Mai exact este vorba despre cafea. Consumul zilnic de cafea cu cofeină la vârsta de 50 de ani este asociat cu șanse crescute de a ajunge la bătrânețe fără boli cronice majore. Mai mult, această rutină contribuie și la menținerea unei bune sănătăți fizice, mentale și cognitive.
„Femeile care beau între una și trei cești de cafea cu cofeină pe zi la vârsta de 50 de ani au mai multe șanse să ajungă la bătrânețe fără boli cronice majore și cu o bună sănătate cognitivă, fizică și mentală”, a explicat Sara Mahdavi, autorul principal al studiului și profesor adjunct la Universitatea din Toronto.
Cercetarea a analizat datele a 47.000 de femei pe parcursul a 30 de ani. Rezultatele au arătat că pe lângă impactul pozitiv asupra longevității, cafeaua cu cofeină ar putea reduce riscul de diabet de tip 2 și de boli cardiovasculare.
Este important de menționat că aceste beneficii au fost observate doar în cazul cafelei cu cofeină. Cafeaua decofeinizată sau alte băuturi cofeinizate, nu au avut același impact pozitiv asupra sănătății.