Putin promite să ”expulzeze” forţele ucrainene din regiunea Kursk. Trupele ucrainene au cucerit 28 de localităţi. Operaţiunea ucraineană se desfăşoară într-o zonă de 40 de kilometri în adâncime şi 12 kilometri în adâncime în teritoriul rus. Peste 120.000

Vladimir Putin promite luni să ”expulzeze” forţele ucrainene din regiunea rusă Kursk, teatrul de la 6 august al unei incursiuni care le-a permis trupelor Kievului să preia controlul a 28 de localităţi, potrivit autorităţilor ruse, care împing peste 120.000 de civili să plece, relatează AFP.

După luni de recul în faţa militarilor ruşi pe frontul de est, Ucraina a lansat la 6 august cel mai mare atac transfrontalier împotriva Rusiei de la asaltul rus din februarie 2022.

Aceasta este totodată cea mai mare ofensivă a unei armate străine pe teritoriul rus de la al Doilea Război Mondial încoace.

”Mii” de militari ucraineni participă la aceasta, a declarat AFP duminică un oficial ucrainean de rang înalt din sectorul securităţii, care s-a exprimat sub protecţia anonimatului, cu scopul de a ”întinde poziţiile inamicului, de a-i provoca pierderi maxime, de destabiliza situaţia în Rusia (…) şi de a muta războiul pe teritoriul rus”.

”Principala sarcină a Ministerului Apărării este, fără nicio îndoială, să expuleze inamicul de pe teritoriul nostru”, a declarat luni Putin într-o reuniune difuxată la televiziunea rusă, alături de reprezentanţi ai forţelor de securitate.

Pentru preşedintele rus acesta este un revers neaşteptat, în contextul în care armata sa se află în avantaj de de mai multe luni pe frontul de est în Ucraina, unde câştigă teren puţin câte puţin, fără să facă vreo străpungere majoră în apărarea ucraineană.

În acest stadiu, 28 de localităţi din regiunea Kursk au trecut sub control ucrainean, a recunoscut guvernatorul interimar Aleksei Smirnov, care intervenea prin videoconferinţă.

Şi mai marcat este faptul că oficialul a precizat că operaţiunea ucraineană se desfăşoară într-o zonă de 40 de kilometri în adâncime şi 12 kilometri în adâncime în teritoriul rus.

Preşedintele COSR, după performanţele Team Romania la Paris: Avem rezultate foarte bune, care puteau fi şi mai bune

A opta lucrare semnată Banksy a apărut în Londra