Sindicatul UAW aduce acuzaţii federale împotriva lui Donald Trump şi Elon Musk, după interviul lor în care ar fi încercat să intimideze muncitorii

Puternicul sindicat United Auto Workers Union (UAW) din Statele Unite a declarat marţi că a depus acuzaţii federale în domeniul muncii împotriva lui Donald Trump şi a CEO-ului Tesla, Elon Musk, din cauza încercărilor lor de a ameninţa şi intimida lucrătorii, transmite Reuters.

 Acţiunea a avut loc după ce Musk şi Trump au purtat luni seara o conversaţie de două ore pe platforma de socializare X, în timpul căreia cei doi au discutat despre lucrătorii care părăsesc serviciul pentru a intra în grevă.

”Eşti cel mai mare tăietor. ”Vreau să spun, mă uit la ceea ce faci. Intri, spui doar: ”Vrei să plec?” Ei intră în grevă – nu voi menţiona numele companiei – dar ei intră în grevă, iar tu spui: ”Este în regulă, plecaţi cu toţii”, a spus Trump în timpul conversaţiei.

Conform legii federale, lucrătorii nu pot fi concediaţi pentru că au intrat în grevă, iar ameninţarea cu acest lucru este ilegală în temeiul Legii naţionale privind relaţiile de muncă, a spus UAW în declaraţia sa.

UAW o susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris în candidatura ei pentru preşedinţia SUA. Ea s-a întâlnit săptămâna trecută cu oficiali sindicali şi lucrători, lângă Detroit.

 

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a primit tricoul Team Romania din partea preşedintelui COSR – FOTO

Senatorii democrat Richard Blumenthal şi republican Lindsey Graham felicită Ucraina, la Kiev, pentru incursiunea în Kursk. Ei anunţă un proiect de lege, ”Stand by Ukraine”, privind ajutorul american al Ucrainei ”dincolo de preşedintele actual”