Prezenţa unui animal care pare a fi pantera neagră dispărută din Bulgaria, semnalată într-o localitate din judeţul Teleorman

#image_title

Doi adolescenţi din judeţul Teleorman au sunat la 112, în noaptea de marţi spre miercuri, anunţând că au văzut o felină neagră, care poate fi pantera care a fost văzută în Bulgaria, în regiunea Şumen, şi a cărei prezenţă a fost semnalată apoi în România, pe raza judeţului Giurgiu. Tinerii au dat autorităţilor şi o filmare de câteva secunde, afirmă surse locale. Când jandarmii au ajuns la locul semnalat, animalul sălbatic nu se mai afla în zonă.

„În data de 02 iulie a.c. în jurul orei 01.00, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman a fost sesizat prin apel la 112 cu privire la faptul că în localitatea Năsturelu din judeţul Teleorman a fost surprinsă prezenţa unui animal sălbatic. În zonă a fost direcţionat un echipaj de jandarmi care nu a găsit urme sau indicii ale prezenţei animalului sălbatic în zona menţionată.  Echipajul de jandarmi a continuat desfăşurarea activităţilor pentru a asigura măsurile de protecţie a zonei, până la ora 09:00”, informează, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi Teleorman.. 

Surse locale au declarat pentru News.ro că apelul la 112 a fost dat de doi adolescenţi, care au observat o felină de mari dimensiuni, ce pare a fi o panteră neagră. Cei doi tineri au făcut şi o filmare de câteva secunde pe care le-ar fi pus-o la dispoziţia autorităţilor.
Prezenţa panterei negre a fost semnalată iniţial în Bulgaria în regiunea Şumen, apoi pe marginea drumului către România, în zona Ruse. Recent, un apel primit din partea unei persoane din judeţul Giurgiu semnala descoperirea unor urme pe sol care par a fi de la o felină mare, iar un alt apel semnala că pantera a fost văzută în judeţul Giurgiu.

În Bulgaria, după 11 zile de căutări ale unei misterioase feline negre de mari dimensiuni, autorităţile au ridicat interdicţia de a intra în regiunea platoului Şumen din Bulgaria, deoarece animalul a rămas de negăsit.
Experţii pun acum la îndoială dovezile care au declanşat căutarea, unii sugerând că urmele din noroi ar putea să nu aparţină unei pantere negre, ci mai degrabă unui câine de talie mare.

Profesor asociat doctor Stoian Lazarov, zoolog la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe, a declarat pentru Nova TV că urma de animal vehiculată ca dovadă ar putea fi de fapt a unui câine mare.

El a făcut referire la o declaraţie prezentată de colegul său, profesorul Nikolay Spasov, Ministerului Agriculturii, care a confirmat ştiinţific că urma prezentată în filmare aparţine unui câine mare şi nu are legătură cu nicio felină.

În ciuda îngrijorărilor iniţiale, nu a apărut nicio dovadă solidă care să confirme existenţa unei pantere negre evadate din zonă. Lazarov şi-a exprimat scepticismul cu privire la validitatea unei înregistrări video difuzate pe scară largă care ar prezenta animalul. El a subliniat că, dacă felina ar fi fost crescută în captivitate, probabil că nu ar fi fost adaptată pentru a vâna prada sălbatică şi ar fi căutat în schimb surse facile de hrană în apropierea aşezărilor umane, cum ar fi găini, câini vagabonzi sau pisici.

Cushman & Wakefield Echinox: Românii au cheltuit anul trecut aproximativ 40 miliarde de euro în marile reţele de retail

FR Box după decesul lui Mihai Leu: De ieri, nu doar boxul românesc este cu mult mai sărac, ci întreg sportul românesc / Vasile Cîtea: Rămas bun, prieten drag! / Mesajul lui Lucian Bute