Memorandum de cooperare între Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică şi Plug and Play pentru a consolida ecosistemul de inovare al României

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică Bucureşti anunţă, miercuri, semnarea unui memorandum de cooperare cu Plug and Play, propunându-şi să consolideze astfel ecosistemul de inovare al României prin încurajarea colaborării între startup-uri, corporaţii, entităţi guvernamentale şi investitori internaţionali.

”Prin acest parteneriat, ICI Bucureşti îşi propune să valorifice reţeaua globală şi expertiza Plug and Play, o platformă globală de inovare, cu o prezenţă în peste 40 de locaţii din întreaga lume, care conectează startup-uri cu investitori şi corporaţii pentru a stimula progresul tehnologic”, a transmis, miercuri, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că memorandumul de înţelegere ”se va concentra pe a identifica, susţine şi extinde startup-urile româneşti din sectoare cheie, inclusiv fintech, healthtech, energie şi sustenabilitate”.

”Combinând cunoştinţele şi capacitatea de cercetare ale ICI Bucureşti cu ecosistemul de parteneri corporativi şi investitori Plug and Play, această cooperare urmăreşte să poziţioneze România ca un hub pentru progresul tehnologic în Europa de Est”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

”Colaborarea cu Plug and Play este o dovadă a angajamentului nostru de a promova ecosistemul digital al României. Împreună, vom crea oportunităţi pentru ca startup-urile româneşti să se dezvolte şi să contribuie la peisajul tehnologic global”, a declarat Adrian Vevera, director general al ICI Bucureşti.

Parteneriatul se axează pe creşterea startup-urilor din IT, impulsionarea transformării digitale şi promovarea unui mediu propice tehnologiilor emergente.

 

 

Ciolacu: Vreau să-i cer doamnei ministru al Educaţiei să revizuiască până la finalul lunii măsura reducerii bursei de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive

Guvernul aprobă Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice