Guvernul aprobă Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice

Guvernul aprobă, în cadrul şedinţei de miercuri, Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice şi astfel va putea obţine un împrumut de 470 de milioane de euro pentru finanţarea diferitelor proiecte.

”Parcurgem iar o perioadă de caniculă şi secetă prelungită. Aprobăm azi Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice. Avem astfel un cadru fundamental pentru a acţiona în acest domeniu. Strategia reprezintă însă şi condiţia esenţială pentru a obţine un împrumut de aproape 470 de milioane de euro de la Banca Mondială. Cu aceşti bani vom finanţa proiecte pentru a reduce vulnerabilităţile României la riscurile climatice ce devin tot mai acute”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern. 

 
El a precizat că Executivul va adopta indicatorii economici pentru creşterea siguranţei feroviare. 

 
”Adoptăm azi indicatorii economici ai unor investiţii masive în creşterea eficienţei şi a siguranţei feroviare. Sunt proiecte de peste 8 miliarde de lei în reabilitarea unor linii de cale ferată, plus alte lucrări finanţate prin PNRR în regionalele Iaşi, Galaţi şi Cluj”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Memorandum de cooperare între Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică şi Plug and Play pentru a consolida ecosistemul de inovare al României

Petrolul Ploieşti s-a despărţit de Albin Berisha. Jucătorul a semnat cu Hansa Rostock