Aeronave ale Forţelor Aeriene Române intervin pentru stingerea incendiilor din Albania

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a aprobat ca două aeronave Forţelor Aeriene Române să execute, începând de miercuri, misiuni în sprijinul forţelor de intervenţie din Republica Albania, pentru stingerea incendiilor de pădure cu care se confruntă această ţară.

”Cele două aeronave, un C-27 J Spartan, configurat pentru stingerea incendiilor, respectiv C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, au decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 8.30, iar misiunile vor continua şi în zilele următoare, în funcţie de situaţia concretă din teren”, anunţă, miercuri, MApN, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că intervenţia a fost planificată ca urmare a unei hotărâri emise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

”Reamintim că în cursul zilei de ieri, 13 august, două aeronave ale Forţelor Aeriene Române au transportat în Grecia un număr de 40 de pompieri şi două autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care acţionează pentru stingerea incendiilor din Republica Elenă”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit ministerului, aeronavele C-27J Spartan pot lansa containere cu apă, având o capacitate de transport de 6.000 de litri (şase containere).

Aeronave de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din ţara noastră – în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, în anii precedenţi,  au executat misiuni similare in Franţa, Republica Slovenia, Grecia şi Macedonia de Nord.

Ultima misiune a avut loc în urmă cu o lună, când au acţionat în sprijinul forţelor de intervenţie din Republica Macedonia de Nord.

 

 

 

Şeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii a demisionat / Instituţia pe care a condus-o a concluzionat, în luna aprilie, că nu erau probleme la Spitalul Sfântul Pantelimon

Studiu privind piaţa muncii: Peste o treime dintre candidaţii pentru un job nu vorbesc fluent o limbă de circulaţie internaţională, în timp ce peste 17% nu au competenţe digitale